Yakılarak katledilen Filistinlinin ölüm yıl dönümü

Yakılarak katledilen Filistinlinin ölüm yıl dönümü

Yahudi yerleşimcilerce geçen yıl yakılarak öldürülen Filistinli genç Ebu Hudayr’ın ölüm yıl dönümü anma programı düzenlendi

KUDÜS (AA) - Kudüs'te geçen yıl Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülen Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr’ın ölüm yıl dönümünde anma programı düzenlendi. 

Doğu Kudüs'ün Şafat mahallesinde Ebu Hudayr'ın yaşadığı evin önünde toplanan yüzlere kişi, ellerinde Filistin bayrakları ile öldürülen gencin resimlerini taşıdı.

Etkinliğin düzenlendiği alana, "Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz 2014: Seni kaçırdılar, işkence ettiler ve yaktılar. Onların suçlarına şahit ol!" yazılı afişler asıldı. 

 Ebu Hudayr'ın evinin yakınındaki bir ortaokula doğru bando eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, iftar saatine kadar burada bekledi. Kudüs İşleri Bakanı Adnan Hüseyni ve Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyni'nin de katıldığı programın ardından katılımcılara iftar yemeği verildi.  

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak katledilmişti. Abu Hudayr'ın ölümünün ardından Kudüs'ün tüm mahallelerinde, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı