Yakılan okulları kendi imkanlarıyla onardılar

Yakılan okulları kendi imkanlarıyla onardılar

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki izinsiz gösterilerde zarar gören 12 okulun onarım maliyeti, ilçe milli eğitim müdürü, okul idarecileri ve öğretmenlerce karşılandı

DİYARBAKIR (AA) - Silvan'da çeşitli gerekçelerle düzenlenen izinsiz gösterilerde atılan molotofkokteyli nedeniyle zarar gören 12 okul fedakar öğretmenlerin ve idarecilerin katkısıyla onarıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, yaptığı açıklamada, izinsiz gösterilerde biri anaokulu, 4'ü ilkokul, 2'si ortaokul ve 5'i lise olmak üzere toplam 12 okula molotofkokteyli saldırıda bulunulduğunu söyledi.

Olaylarda bir anaokulunun kullanılamaz hale geldiğini diğer okulların da zarar gördüğünü belirten Ensari, anaokulu ve bir ilkokulun yağmalandığını kaydetti.

- Fedakar öğretmenler

Ensari, kullanılamaz hale gelen anaokulunda eğitimin aksadığını ancak diğer okullarda eğitimi sürdürmeye gayret ettiklerini ifade etti.

Okullarda eğitim sürerken aynı zamanda onarım çalışmalarının da yapıldığını anlatan Ensari, bu sayede okulların hızla onarıldığını dile getirdi.

Ensari, eğitime katkı sunmak amacıyla onarım çalışmalarını okul idarecileri ve öğretmenlerin kendi imkanlarıyla gerçekleştirmek istediğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Fedakar öğretmenlerimiz bu çabaya gönüllü olarak katkı sunmak istedi. Bu nedenle onarım maliyetleri okul idarecileri ve öğretmenlerce karşılandı, bende destek verdim. Eğitime küçük de olsa katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. "

Ensari, onarımı tamamlanan okullarda öğrencilerin eskisi gibi huzurla eğitimini sürdürdüğünü aktararak, "Şu anda hiçbir okulumuzda eksiğimiz bulunmuyor. Eğitimi hızla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı