Yakalandığı hastalığa yenik düştü

Yakalandığı hastalığa yenik düştü

Diyarbakır'da dünyada çok nadir görülen MNGIE hastalığına yakalanan ve günden güne eriyerek 27 kilograma kadar düşen 32 yaşındaki öğretmen Ümit Açmaz, hayatını kaybetti

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da dünyada çok nadir görülen Mitokondriyal Nörogastrointestinal Ensefalomiyelopati (MNGIE) hastalığı nedeniyle günden güne eriyen öğretmen yaşamını yitirdi.

Yakalandığı MNGIE hastalığı nedeniyle 27 kilograma kadar düşen 32 yaşındaki öğretmen Ümit Açmaz, fenalaşınca Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öğrencilerini çok özleyen ve tekrar okula gitmenin hayalini kuran öğretmen Açmaz, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hastalığına yenik düşerek yaşamını yitirdi. Açmaz, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

- "Ümit gibi 17 yaşındaki diğer oğlum Yoldaş da hasta"

Açmaz'ın babası Mustafa Açmaz, yaptığı açıklamada, daha önce başka bir oğlunu da aynı hastalık sonucu kaybettiğini belirterek, "Şimdi ise Ümit'i kaybettik. Oğlum, sağlığına kavuşup okula gitmenin hasretiyle yanıyordu. Ama öğrencilerine kavuşamadan hayata gözlerini yumdu. Ümit gibi 17 yaşındaki diğer oğlum Yoldaş da hasta. Yoldaş'ın da aynı hastalık belirtileri var. Yoldaş'ı da kaybetmek istemiyorum. Ancak ne yapacağımı bilemiyorum" diye konuştu.

Hastalığı sonucu günden güne eriyen öğretmen Açmaz'ın durumu basında yer alınca dönemin Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç evinde ziyaret etmişti.

Ziyarette, lise öğrencisi kardeşiyle dünyada çok nadir görülen MNGIE hastalığı nedeniyle mücadele eden Açmaz, yaşadığı sıkıntıları Vali Kıraç'a anlatmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı