Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı

Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı

Dün düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç için Ramallah'ta cenaze merasimi düzenlendi

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'da Filistinli bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırının ardından dün düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç için cenaze merasimi düzenlendi. 

Leys el-Halidi (21) isimli Filistinli gencin naaşı, büyük bir kalabalık eşliğinde Ramallah'taki hastaneden teslim alınarak, önce Cefne beldesindeki evinin önüne, daha sonra da cenaze namazı için Celzun Camii'ne taşındı. Halidi'nin ailesi, evlerine getirilen çocuklarına hüzünle veda ederken, cenaze merasimine katılan Filistinliler, saldırıyı protesto eden ve İsrail'in işlediği suçlara karşılık verilmesini isteyen sloganlar attı. 

Yahudi yerleşimcilerin, Nablus'ta Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açması bölgede büyük infiale yol açmıştı. Olayın ardından düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Halidi, sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı