Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı

Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, "Terörist saldırıyı olabilecek en güçlü terimlerle kınadığını" belirtti

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evin ateşe verilmesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırıyı "olabilecek en güçlü terimlerle kınadıklarını" kaydetti.  

Yaptığı yazılı açıklamada, olayı "ahlaksız bir terör saldırısı" olarak nitelendiren Toner, "Devabişe ailesine başsağlığı dileğinde bulunuyoruz ve yaralananların tamamen iyileşmesi için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Toner ayrıca, ABD olarak, "bu terör saldırısını olabilecek en güçlü terimlerle kınadıklarını" bildirdi.  

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun "Kendisinin de terörist saldırı olduğunu belirttiği olayda, katillerin yakalanması ve adalet önüne getirilmesi için İsrail güvenlik güçlerinin ellerindeki tüm imkanları kullanması yönündeki talimatını" da memnuniyetle karşıladıklarını belirten Toner, tüm tarafları serinkanlı olmaya ve tansiyonu artırmaktan kaçınmaya çağırdı.

Yahudi yerleşimcilerin önceki gün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu Ali Devabişe isimli bir bebeğin hayatını kaybettiği, anne ve babasının da yaralandığı bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı