Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği kuruldu

Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği kuruldu

- Karesi Belediye Başkanı Yılmaz:"Güreşi yılın 12 ayına yayarak, Kırkpınar'da yağlı güreşin olimpiyatını yapacağız"


EDİRNE (AA) - Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri haricinde güreş düzenleyen belediyeleri bir çatı altında toplamak ve güreşlerin belli kurallar çerçevesinde daha sağlıklı yapılması için Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliğinin kurulduğunu belirtti.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmak için Sarayiçi Er Meydanı'na gelen Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile basın toplantısı düzenledi.

Yılmaz, yıl içinde Türkiye'de 200'e yakın yağlı güreş organizasyonunun yapıldığını söyledi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri harici düzenlenen güreşleri bir birlik çatısında toplamak istediklerini ifade eden Yılmaz, "Aslında hedef en iyi güreşi izlemek. Biz Balıkesir Belediye Başkanlığı organizasyonu ile bir çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştay sonunda Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği kurulması kararı alındı." diye konuştu.

Yağlı güreşi yılın 12 ayına yaymak istediklerini belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok belediye yıl boyunca güreş düzenliyor. Bu organizasyonlar yapılırken hiçbir üst akıldan destek alınmıyor. Ne ekonomik ne de uygulama anlamında. Herkes kendi bünyesinde yapmaya çalışıyor. Yaklaşık 200 tane güreş organizasyonu iki buçuk ay gibi bir sürece sıkışınca 6 aynı noktada güreş oluyor ve bunların kalitesi düşüyor. Böyle olunca ne seyir zevki ne de kalite kalıyor. Birlik çatısı altında komisyonlar oluşturarak er meydanlarını organize edeceğiz, tarihleri ayarlayacağız ve güreşi yılın 12 ayına yayarak Kırkpınar'da yağlı güreşin olimpiyatını yapacağız."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Kırkpınar'a yöre güreşlerinde belli başarıları elde etmiş en iyi güreşçilerin katılması gerektiğini söyledi.

Kırkpınar'daki güreşçi sayısını fazla bulduğunu belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Bu yıl Kırkpınar'a bin 969 pehlivan kayıt yaptırdı. Tabi yağlı güreşin olimpiyatı sayılan Kırkpınar'da bu kadar çok pehlivan olmaması gerektiğini, bunun daha sistematik olması gerektiğini düşünüyorum. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz önderliğinde yağlı güreş yapan belediyeler bir araya geldiler. Amacımız 14 ayrı boyda güreşen pehlivanların, Kırkpınar'a gelirken, yıl içerisindeki başarılarına göre gelmeleri. Bununla ilgili henüz bir parametre belirlemedik. Bu sayı 64 olabilir daha farklı olabilir. Yağlı güreşin olimpiyatı Kırkpınar'a belli elemelerden geçtikten sonra pehlivanların gelmesi gerektiğini düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :