Yağışlar sevindirdi

Yağışlar sevindirdi

Son günlerde yağan yağmurların sevindirici olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, mevcutta kuraklık tehlikesinin hala yerini koruğuna işaret ederek, tasarruf konusunda uyardı

Son günlerde aralıklarla yoğun yağan yağmurlar sevindirdi. Uzun bir kuraklıktan sonra gelen bu yağmurlar, hem toprağa hem de insanlara nefes aldırdı. Devamı beklenen yağışlar için Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında kuraklık tehlikesinin bir anda ortadan kalkmayacağı ifade edilirken, su tasarrufu konusunda uyarılar yapıldı.

KAZMA VURMADIĞIMIZ YER KALMADI

Son yağışların mutluluk verici olduğu, yürürlüğe giren 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu çerçevesinde merkez ilçe ve mahallelerin yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmet alanına giren yeni yerleşim yerlerinde de sağlıklı ve kesintisiz su hizmetinin verildiği belirtilen açıklamada,  şu ifadeler kullanıldı: “Aralıklarla yoğun yağan yağmur bizleri sevindirdi. Ciddi bir mevsimsel kuraklık yaşıyoruz. Konya merkezde sağlıklı, güvenilir ve kesintisiz su hizmetine kuraklıktan kaynaklı olumsuzluklara rağmen devam ettik. Yeni bağlanan bazı mahallelerimizde ise geçmişten gelen sıkıntılardan ve kuraklıktan kaynaklanan su azlığı, kaynak kuruması veya sağlıksız su problemleri ile karşılaştık. Hızlı bir şekilde bu mahallerimizde çözüm üretip çalışmaya başladık. Şu anda sorunu olup da kazma vurmadığımız hiçbir mahalle, ilçe merkezi kalmadı.

OLUMSUZLUKLARI KOSKİ’YE BİLDİRİN

Sağanak düşen yağmurun bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdiğine işaret edilen açıklamada, bu olumsuzlukların giderilebilmesi için vatandaşların da sorumluluk bilinciyle hareket edip, KOSKİ Genel Müdürlüğü’ne bilgi vermeleri istendi.  ALO 185 Çağrı Merkezi’nin 7/24 hizmette olduğu vurgulanan açıklamada, “Aralıklarla yağan yoğun yağmurlar bazı olumsuzluklara sebebiyet verse de çok lokal kalmıştır. Bu konuda sıkıntı yaşayan hemşerilerimiz ALO 185’ten bize ulaşabilirler. Ekiplerimiz kendilerine yardımcı olacaktır. Hemşerilerimizden özellikle rica ediyoruz, yağışlardan kaynaklanan bir olumsuzlukta; tıkalı rögarlarda, kokuyu önlemek için üzeri kapanmış yağmur ızgaraları konularında bizi uyarsınlar” denildi.

SU REZERVİNİN BESLENMESİ YILLARI ALIR

 Yağışların mutluluk verici olduğu kadar bazı sorumlulukları da hatırlattığı belirtilen açıklamada tasarruf çağrısı yapıldı. Yeryüzüne düşen yağışların yeraltı su rezervini beslemesi için bazen on yıllar beklemek gerektiği dile getirilen açıklamada, “Su konusunda hassaslaştığımız şu günlerde anlık yoğun ve kısa süreli yağışlar herkesin; insanın, bitkinin, hayvanın, toprağın can suyu gibi olmuştur. Bu yağışlar, bizi su tasarrufu konusunda rehavete düşürmemelidir. Unutulmamalıdır ki yaşanan kuraklığın etkisi bir anda ortadan kalkmaz. Yeryüzüne düşen yağışların yar altı su rezervini beslemesi yıllar alır. Bu sebepten, suyu ihtiyacımız kadar kullanma alışkanlığımız oluşmalıdır. Bu konuda şehrimizde ciddi bir bilinç oluşmuştur. Su kullanma bilinci oluşturmada bize katkı sunan hemşerilerimiz kutluyoruz. Desteklerinin devamını bekliyoruz” cümlelerine yer verildi.