Yabancıları Konya’ya çekmeliyiz

Yabancıları Konya’ya çekmeliyiz

Her sektörde olduğu gibi emlakta da iç pazarın sınırlı olduğunu ifade eden Konya Emlakçılar Odası Başkan Adayı Yüksel, “Bu sorunu çözebilme adına çok ciddi projelerimiz var” dedi.

Konya Emlakçılar Odası Başkan Adayı Mehmet Yüksel, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 15 Mart’ta yapılacak olan oda seçimleri öncesi saha çalışmalarını birden fazla ekiple yürüttüklerini ifade eden Mehmet Yüksel, “Ekip arkadaşlarım ve ben her meslektaşımızı bürosunda tek tek ziyaret edip, önce onları dinliyor sonra desteklerini talep ediyoruz. Aslında sorunlar ortak, çözüm yolu da belli. Biz sorunların çözümü noktasında kendimize güveniyoruz” dedi.

YABANCILARI KONYA’YA ÇEKMELİYİZ

Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de iç pazarın sınırlı olduğunu ifade eden Konya Emlakçılar Odası Başkan Adayı Yüksel, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde son beş yılda yabancılara yapılan konut satışları yüzde 82,5 oranında artmış. 2017 yılında ülke uyruklarına göre yabancılar tarafından yapılan konut alımlarının yaklaşık yüzde 84'ünü 20 ülke tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Yabancıların tercih ettiği illere baktığınızda hep aynı şehirleri görüyorsunuz. Konya’mız maalesef bu illerin sıralamasında ilk on’a dahi giremiyor. Üyelerimiz teveccüh gösterir de göreve gelirsek, partner kuruluşlarımızla yapacağımız işbirlikleri ile bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Çünkü biz global düşünüyoruz. Projelerimizden hem üyelerimiz hem şehrimiz hem de ülkemiz kazansız istiyoruz” diye görüş belirtti. 

yabancilari-konya’ya-cekmeliyiz-(2).jpg