Yabancılar "İyilik Sofrası"nda iftar yaptı

Yabancılar "İyilik Sofrası"nda iftar yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan dolayısıyla düzenlediği "İyilik Sofrası" programında, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerleşik yaşayan 70 yabancı protokol üyeleriyle iftar yaptı- Vali Çiçek:- "İnançları farklı da olsa dayanışma içerisinde olan, iyilikler

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazan dolayısıyla düzenlediği "İyilik Sofrası" programında protokol üyeleriyle iftar yaptı.

Fethiye Müftülüğü işbirliğinde bir otelde düzenlenen iftara, Muğla Valisi Amir Çiçek, Kaymakam Ekrem Çalık, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, daire müdürleri ve ilçede yerleşik yaşayan 70 yabancı katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, burada yaptığı konuşmada, iftarını ilçede yerleşik yaşayan yabancılarla yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

Bir toplumda hangi inançta olursa olsun paylaşmanın çok önemli olduğuna değinen Çiçek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın iyilik sofrası dediğimiz bu iftarında beraber olan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bizler, ramazan ayından sonra da aynı yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörüyle birlikte olacağız" dedi.

Çiçek, inançları farklı da olsa dayanışma içerisinde olan, iyilikleri ön plana getiren bir insan topluluğunun Fethiye'de yaşamasına çok sevindiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman ise Türklerin birlikte yaşamanın, sevginin ve saygının en kadim örneklerini yaşayarak dünyaya tanıtmış bir millet olduğunu dile getirdi.

Orucun anlamında insanı yaşatmak olduğunu dile getiren Salman, şöyle konuştu:

"Orucun temelinde örnek insanı yetiştirmek vardır. Hatalardan ve günahlardan arınmak vardır. Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda bir tema ile ramazan ayı etkinliklerini kutluyor. Bu yıl da iyiliği ön plana çıkardık. Çevremizde hangi düşünceden insan olursa olsun herkesle iyiliği paylaşmak, güzelliği paylaşmak üzere bu tema seçildi. Bu akşam da Fethiye'de yaşayan yabancılarla 'İyilik Sofrası'nda bir araya geldik."

Fethiye'de 9 yıldır yaşayan Jean Skuse de güzel bir akşamda kendilerini davet ederek sofralarını paylaşan herkese teşekkür etti.

Öte yandan, iftara katılan yabancılara İngilizce dini kitaplar hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı