Yabancı uyruklu öğrencilere dış ticaret eğitimi

Yabancı uyruklu öğrencilere dış ticaret eğitimi

ANKARA (AA) - Başkentte yaşayan yabancı uyruklu öğrencilere dış ticaret eğitimi veriliyor.Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, Ajans, Yurtdışı...

ANKARA (AA) - Başkentte yaşayan yabancı uyruklu öğrencilere dış ticaret eğitimi veriliyor.

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, Ajans, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi iş birliğinde "Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı" uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, protokol çerçevesinde Ankara’da yaşayan yabancı uyruklu öğrencilere verilen dış ticaret eğitiminin devam ettiği vurgulanarak, program kapsamında öğrencilerin eğitimlerle Ankara ve Türkiye ekonomisini öğrendiği ifade edildi.

Program kapsamında Türkiye’de ihracat yapan firmalara teknik geziler ve tecrübe paylaşımı etkinliklerinin düzenlendiğine değinilen açıklamada, bu kapsamda yabancı uyruklu öğrencilerin Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer alan bazı firma ve fabrikaları ziyaret ettiği kaydedildi.

Açıklamada, öğrencilerin Konya'yı gezerek, MÜSİAD Konya Şubesini ziyaret ettiği, Ankara Kalkınma Ajansına gerçekleştirilen ziyarette de ajansın faaliyetleri, Ankara ekonomisi hakkında bilgi aldıkları belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :