Yabancı öğrencilere Beyşehir gezisi

Yabancı öğrencilere Beyşehir gezisi

KONYA (AA) - Türkiye'de eğitim gören 65 yabancı üniversite öğrencisine Beyşehir gezisi düzenlendi.Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen...

KONYA (AA) - Türkiye'de eğitim gören 65 yabancı üniversite öğrencisine Beyşehir gezisi düzenlendi.

Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen 5 günlük kampa katılan öğrenciler, ilk önce Tarihi Eflatunpınar Anıtı ile Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret etti.

Ardından Hüyük'teki Sonsuz Şükran Köyü'nü de gezen öğrenciler, Beyşehir Gölü'nde düzenlenen yat turuna katıldı.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Murat Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanından Konya'ya eğitim görmek için gelen üniversite, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Beyşehir’deki doğa kampına katıldığını söyledi.

Türkiye'ye ilk geldikleri andan itibaren mezun oldukları güne kadar bu öğrencilere geleneksel Türk misafirperverliğini göstermeye çalıştıklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Onlara hem eğitim hem sosyal faaliyetler gibi her alanda yardımcı oluyoruz. Konyamızın güzel ilçelerinden birisi olan Beyşehir'e 5 günlük bir kamp yapmak üzere geldik. 27 ülkeden 65 öğrencimizle buradayız. Kamp kapsamında Beyşehir Belediyemizin katkılarıyla gerçekleşen, Beyşehir’in tarihi ve kültürel değerlerinin yer aldığı mekanların bugün de gezisini yaptık. Bu vesile ile Beyşehirimizi dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerimize tanıtmış olduk. Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun'a ilgisinden ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :