Yabancı gazetecilere darbe girişimi anlatıldı

Yabancı gazetecilere darbe girişimi anlatıldı

Edirne Valisi Özdemir:"Dünya basını, Türk basınının 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkmasındaki gayretlerini örnek almalıdır"

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Balkanlar'dan gelen gazetecilere Fetullahçı Terör Örgüt'nün (FETÖ) darbe girişimi anlatıldı.

Balkan Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen "Balkanlarda Medyanın Rolü" adlı toplantıya, Balkan ülkelerinden gelen 20 gazeteci katıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün tüm dünyanın milli güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Dünyaya hakim olmak isteyen bir kişinin hayalini yerine getirmek, demokrasiyi askıya almak amacıyla 15 Temmuz'daki darbe girişimini, Türk milletinin, vatan sevgisi ve demokrasiyle bağlılığıyla önlediğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Türk halkı tüm kesimleriyle hiçbir ideolojik ayrıma takılmadan, sadece ellerinde Türk bayraklarıyla tanklara, uçaklara, silahlara karşı durmuştur. İnsanlıktan çıkmış, ordu içine sızmış bu teröristlere karşı durmuştur. Canları pahasına mücadele etmiş, ordudaki vatansever asker ve güvenlik güçleriyle darbe girişimini önlemişlerdir. Halkımız bu mücadele sonunda şu anda bu terör örgütünü tehdit olmaktan çıkarmıştır."

Vali Özdemir, tüm dünyanın bu terör tehdidi ile karşı karşıya olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan ne kadar güçlü olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Özdemir, Türk toplumunun demokrasiye, Cumhuriyeti'ne sahip çıktığını tüm dünyanın gördüğünü dile getirdi.

Darbe girişiminde, Türk basınının gösterdiği başarıyı da öven Özdemir, "Dünya basını, Türk basınının 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkmasındaki gayretlerini örnek almalıdır. Türk basını demokrasiye sahip çıkma konusunda rüşdünü ispat etmiştir." dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da 15 Temmuz'da Türk halkını sokaklara döken, darbeye karşı durduran sevginin Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi sevgisi olduğunu ifade etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise özgür basının, bir ülke için vazgeçilmez olduğunun 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminde anlaşıldığının altını çizdi.

Türk halkının 15 Temmuz günü siyasi görüş, etnik bağ, ideolojik duruş farkı gözetmeksizin tek vücut, tek yumruk darbeye karşı dik durduğunu ifade eden Gürkan, bu durumun tüm dünyaya iletilmesindeki rolü kimsenin yadsıyamayacağını, yok sayamayacağını kaydetti.

Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ali Soydan da halkın gücünün, hainlerin çevirdiği silahın gücüne egemen olduğunu vurgulayarak, 15 Temmuz'da Türk basınının önemine değindi.

Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye'den toplantıya katılan gazeteciler, görüşmelere basına kapalı devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :