Yabancı doktorlar Selçuklu Hastanesi'nde eğitim gördü

Yabancı doktorlar Selçuklu Hastanesi'nde eğitim gördü

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Önder Akkuş, Amerika’daki bir Türk şirketi tarafından üretilen ve ortopedik cerrahi alanında çığır açan ‘Adam Frame’ cihazının uygulamasını Arjantinli doktorlara öğret

Amerika’da bir Türk Şirketi olan IMED Surgical tarafından üretilen ve ortopedik cerrahi ameliyatlarında doktorlara sağladığı ileri teknoloji desteğiyle tedavide çığır açan ‘Adam Frame’ uygulamasının dünyaya tanıtımı ve eğitimi amacıyla Konya Özel Selçuklu Hastanesi’nde de bu yönde bir uygulama gerçekleştirildi. Konya Özel Selçuklu Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Önder Akkuş öncülüğündeki bir ekibin Konyalı bir hastaya uyguladığı ‘Adam Frame’ cihazı uygulamasını öğrenmek isteyen Arjantinli iki doktor Konya Özel Selçuklu Hastanesinde eğitim gördü. Op. Dr. Akkuş ile ameliyathaneye giren Dr. Andres Luciano Greco ve Dr. Osvaldo Raul Cordano ‘Adam Frame’ tekniğinin ilgili ameliyat ve ameliyat sonrası uygulamaları hakkında detaylı bilgi aldı. Uluslararası sağlık alanında ortaya çıkan yeni metotları, cihazları ve uygulamaları araştıran ASAMİ kuruluşunun Arjantin Şubesi genel sekreteri olan Dr. Andres Luciano Greco ve ASAMİ Arjantin Başkanı Dr. Osvaldo Raul Cordano, Özel Selçuklu Hastanesinde aldıkları eğitimden ve gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.

“DEFORMİTE, UZATMA VE KIRIKLARIN TEDAVİSİNDE SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR”

Bacak ve kol kısalıkları, kırıklar ve deformiteler nedeniyle gereken ortopedik cerrahilerde uygulanmak üzere teknolojinin son imkanları kullanılarak geliştirilen ‘Adam Frame’ uygulamasını dünyaya tanıtan Türk doktorlardan birisi olan Özel Selçuklu Hastanesi ortopedi ve travmatoloji uzmanı Op. Dr. Önder Akkuş, teknikle ilgili bilgi verdi. ‘Adam Frame’ tekniğinin ortopedik cerrahide bugüne kadar var olan çok çeşitli sorunların kesin çözümü olduğunu belirten Op. Dr. Akkuş, “kırıklar, uzatmalar, cücelik, deformite gibi sorunların çözümü için gerçekleştirilen ortopedik cerrahi ameliyatları birçok tehdidi ve sorunu içerisinde barındıran zor uygulamalardır. Fakat, Amerika’daki bir Türk firma tarafından üretilen ‘Adam Frame’ cihazı ve uygulaması doktora ameliyat öncesinden başlayarak tedavinin gelişim sürecini ve tedavi sonrası kemik gelişiminde oluşabilecek ihtimalleri detaylı bir şekilde vermektedir. Bilgisayar destekli iki ayrı yazılımdan oluşan (Navigasyon ve kemik düzeltme) ‘Adam Frame’ uygulaması tedavideki net sonucu sayesinde hastaların hekim tarafından sık sık kontrol edilmesi gerekliliğini de ortadan kaldırmaktadır” diye konuştu.