"Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" başladı

"Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" başladı

İSTANBUL (AA) - Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PICTES) kapsamında...

İSTANBUL (AA) - Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PICTES) kapsamında İstanbul'da görev yapan Türkçe öğretmenleri için "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Dil Merkezi ev sahipliğinde başlayan program, 20 Nisan'da sona erecek.

İÜ'nün Beyazıt, Avcılar kampüsleri ile Kadıköy'de yapılan eğitim programlarında Türkçe öğreticileri, Suriyeli öğrencilerin eğitim alanındaki verimliliklerinin artırılması ve eğitim sistemine entegre edilmeleri amacıyla hem teorik hem de pratik alanda eğitim alacaklar.

Aynı zamanda katılımcılar, uygulama dersleri ile nasıl daha etkili ve doğru öğretim teknikleri kullanabilecekleri hususunda bilgi sahibi olacak ve kendilerinin hazırladıkları uygulama projeleri ile sunumlar gerçekleştirecek.

Sertifika programını başarıyla tamamlayan katılımcılara, İÜ Dil Merkezi tarafından sertifikaları takdim edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İÜ Dil Merkezi Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Yalçın Yılmaz, bu programla Türkçe öğretim alanında, eğitimcilerin donanımlarını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Yılmaz, projede İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber çalıştıklarını aktararak, "Bu alandaki akademik kadromuzla İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nde proje kapsamında görev yapan 434 öğretmene öğretim teknikleri, yaklaşımlar, yöntem ve kullanılacak materyaller konusunda kendilerini geliştirebilecekleri dersler vermekteyiz." dedi.

Üç hafta sürecek programa yaklaşık 434 Türkçe öğreticisi katılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :