Yaban hayatını karavanla tanıtacaklar

Yaban hayatını karavanla tanıtacaklar

Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü, "mobil samur karavanı" sloganıyla hazırlanan karavan aracılığıyla yaban hayatını tanıtmayı amaçlıyor

KASTAMONU (AA) - Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü, milli parklarda, okullarda ve alışveriş merkezlerinde konuşlandırılacak karavanda verilecek eğitimle yaban hayatını tanıtmayı amaçlıyor. 

Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tabiat parkları, sulak alanlar, evcil ve yaban hayvanlarıyla ilgili uyarıları vatandaşlara ulaştırmak istediklerini söyledi.

Bu kapsamda tanıtım ve eğitim çalışması yaptıklarını ifade eden Karaağaç, şöyle konuştu:

"Bu faaliyetimizi korunan alanlarda ve alışveriş merkezlerinde yapmaya başlayınca 'bununla yetinmeyelim' dedik. 'Hem etkinlik olan yerlerde hem de okullarımızda taşımalı eğitim aracı yapalım' diye düşündük. Daha sonra samur fikri aklıma geldi, 'Samur nerede?' logosuyla öğrencilerimizin, gençlerimizin ilgisini çekebileceğini düşündük ve Android sistemle bu bilgiyi telefona indirebilecek program oluşturduk. Milli parklarda, okullarımızda, alışveriş merkezlerinin önünde ve korunan alanlardaki ziyaretçilerimize çalışmalar ve bilinçlendirmeyle ilgili broşür dağıtma, tanıtım filmi gösterimi ve yayınlarımızı dağıtma şeklinde hareket edebilecek mobil samur karavanımızı oluşturduk."

Karaağaç, uygulamayla avcılık, sulak alanlar ve evcil hayvanlar hakkında bilinmesi gerekli bilgiyi de detaylı aktarmayı planladıklarını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı