Yaban domuzlarını elleriyle besliyorlar

Yaban domuzlarını elleriyle besliyorlar

Tunceli'de şehir merkezine yiyecek bulmak için inen yaban domuzları, mahalle sakinleri tarafından elle besleniyor

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de doğada yiyecek bulmakta zorlandıkları için şehir merkezine inen yaban domuzları, mahalle sakinlerince elle besleniyor.

Tunceli'de hemen her akşam ormanlık alandan şehir merkezine inen yaban domuzları Atatürk Mahalesi'nin değişmez manzarası haline geldi. Yiyecek bulmak için her akşam aynı saatlerde 62. Caddede bulunan Söylemez Apartmanı'nın önüne gelen yaban domuzları, evcil hayvanlar gibi vatandaşların ellerinden yiyecek yiyor.

Apartman sakinlerinden Dilber Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal ortamlarının tahrip edilmesiyle yiyecek bulamakta zorlanan domuz sürülerinin her akşam evlerinin önüne geldiğini belirterek, "Biz de her akşam domuzlara evde yemeklerden, ekmeklerden kalanları veriyoruz. İnsanlara alışmışlar, yakınımıza kadar geliyorlar. Domuzları kendi ellerimizle beslediğimiz için bize alıştılar, kaçmıyorlar." dedi.

Erkan İnanç da aç kalan domuzları yemek artıklarıyla beslemeye çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Domuzlar her akşam buraya geliyor. Biz de evde kalan yemekleri onlara veriyoruz. Biz onlara alıştık, onlar da bize alıştılar. Her akşam burada yemekte buluşuyoruz. Artık yemekleri buraya bırakarak domuzların beslenmesini sağlıyoruz. Gönül isterdi ki onlar hiç doğal ortamlarından ayrılmasın bizler de onları beslemek zorunda kalmayalım ama maalesef şehirleşmenin artması nedeniyle domuz sürüleri şehir merkezine gelerek burada beslenmeye çalışıyorlar. Bizler de onlara kıyamıyoruz elimizden geldiğince besliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :