WWF'nin "Dünya Saati" etkinliği

WWF'nin "Dünya Saati" etkinliği

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nca, küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla 172 ülkede düzenlenen etkinliğe, İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü ve Dolmabahçe Sarayı gibi sembolik eserlerin yanı sıra çok sayıda kurum, kur

İSTANBUL (AA) - Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nca (WWF) 172 ülkede düzenlenen "Dünya Saati" etkinliğine, İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü ve Dolmabahçe Sarayı gibi sembolik eserlerin yanı sıra çok sayıda kurum, kuruluş ve kişi de destek verdi.

 Vakfın, küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla yürüttüğü kampanya kapsamında, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Ayasofya Müzesi, Topkapı Müzesi ile bazı bankaların genel müdürlükleri, oteller, eğitim kurumları, sigorta şirketleri, alışveriş siteleri, İstanbul'daki birçok tarihi cami, 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını kapattı.

Bu yıl "60+" sloganıyla yola çıkan ve www.dunyasaati.org sitesi aracılığıyla bireylere ve kurumlara ulaşan kampanyaya, Beylerbeyi Camisi ile Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Cami bu yıl ilk kez katıldı.

Etkinliğin startı Ortaköy İskelesi'nde verildi. Burada bir araya gelen WWF-Türkiye üyeleri, üzerinde "60+" ve "Earth Hour" yazan tişörtler giydi ve harflerin yer aldığı dövizlerle "#DÜNYASAATİ" yazısını oluşturdu. 

- "1632 kurum, ışıklarını kapatarak destek verdi"

Burada gazetecilere açıklama yapan WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, "Dünya Saati" etkinliğinin, WWF tarafından dünya genelinde 2007'de "iklim değişikliğine ve çevre sorunlarına dikkati çekmek" amacıyla başlatıldığını anımsattı.

Etkinliğin 2009'dan bu yana Türkiye'de de gerçekleştirildiğini belirten Baştak, şunları kaydetti:

"Her yıl mart ayının son cumartesi günü yerel saatle 20.30-21.30 arasında tüm dünyada ışıklar bir saatliğine kapatılıyor. Hareket dünyada çok hızlı yayılmaya başlıyor. Bu sene rekor bir katılımla 172 ülkeden 7 binden fazla şehir yer alıyor. Yüz binlerce insan destek veriyor. Türkiye'den de 30'dan fazla şehir katıldı. Edirne'nin Keşan ilçesinden Van'ın Çatak ilçesine kadar birçok belediye, valilik, kurum ve kuruluş ışıklarını kapattı. Bunun yanı sıra anıt binalar ışıklarını kapatarak destek oldu. 1632 kurum ışıklarını kapatarak destek verdi. Dünyadaki anıt binalar ve mekanlar da ışıklarını kapattı. 60+ sloganımızdaki '+', bir saatin yeterli olmadığı, bu sorunlara gösterdiğimiz dikkati hayatımızın her anında göstermemiz gerektiği anlamına gelir."

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da etkinliğe destek veren TBMM Milli Saraylar'a bağlı Dolmabahçe Sarayı, Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız-Şale, Küçüksu Kasrı, Beykoz Kasrı ve Ihlamur Kasrı'nda dekoratif aydınlatmalar, 20.30-21.30 saatleri arasında kapatıldı. 

"Dünya Saati" uygulamasına Akbank, Şekerbank, İş Bankası, uygulamanın sponsoru Garanti Bankası, TAV Atatürk Havalimanı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Güneş Sigorta ve sahibinden.com'un da aralarında bulunduğu birçok kurum destek verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı