"Wonder Woman" tepkilere rağmen BM iyi niyet elçisi

"Wonder Woman" tepkilere rağmen BM iyi niyet elçisi

Çizgi film karakteri "Wonder Woman"ı kadın hakları ve cinsiyet eşitliğini savunacak iyi niyet elçisi atayan BM'ye tepkiler büyüyor

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesi ile kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesinin sağlanması için çizgi film karakteri süper kahraman "Wonder Woman"ı iyi niyet elçisi olarak seçti.

Ancak, çizgi film karakteri "Wonder Woman"ı kadın hakları ve cinsiyet eşitliğini savunacak iyi niyet elçisi ilan eden BM'ye tepkiler büyüyor.

Kadın hakları savunucuları ve bu karara karşı çıkarak imza kampanyası başlatan ve sayıları bini bulan BM personelinin tepkilerine rağmen BM Genel Merkezi'nde düzenlenen törende "Wonder Woman" BM'nin iyi niyet elçisi oldu.

Yaklaşık 50 BM personeli, tören sırasında kararı protesto etmek için sırtlarını döndü. BM personeli bir kadının elindeki "Kadınlar daha iyi gerçek bir elçi hak ediyor. Ben maskot değilim" yazılı kart ise dikkati çekti.

Yeni BM Genel Sekreteri'nin kadın olması yönünde kampanya yürüten ancak hayal kırıklığına uğrayan kadın grupları, BM'nin "Wonder Woman" kararı ile de ikinci bir hayal kırıklığı yaşadı.

BM ise "Wonder Woman" karakterini genç kitlelere ulaşmak için seçtiklerini savunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :