"Wings for Life World Run" organizasyonu

"Wings for Life World Run" organizasyonu

- Dünyada 12 ülkede aynı anda gerçekleştirilen etkinliğin Türkiye ayağı 6 Mayıs'ta İzmir'de koşulacak


İZMİR (AA) - Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağı, yaklaşık 8 bin kişinin katılımıyla 6 Mayıs Pazar günü İzmir'de yapılacak.

Dünyanın dört bir yanındaki 12 noktada aynı anda başlayacak koşunun startı Kültürpark Lozan Kapısı'ndan saat 14.00'te verilecek ve Foça yönüne doğru devam edecek. Etkinlikte sporcular Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu, Ahmet Arslan'ın yanı sıra Mirkelam, Müjde Uzman, Pelin Akil ve Ayşe Tolga gibi isimler de yer alacak.

Katılımcıların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından 30 dakika sonra, sabit hızla ilerleyen yakalama aracı sporcuları takip etmeye başlayacak. Yakalama aracının yanından geçtiği koşucular için yarış sona erecek. Yakalama aracına en son yakalanan katılımcı yarıştığı parkurun birincisi olurken, dünyanın farklı noktalarında aynı anda düzenlenen yarışta araca en son yakalanan katılımcı ise global şampiyon ilan edilecek.

Türkiye'de yakalama aracını şampiyon ralli pilotu Murat Bostancı kullanacak.

Geçen yıl rekor katılımla toplamda 155 bini aşkın kayıtlı koşucuya ulaşılan yarışın dünya birincisi Dubai'deki koşuya tekerlekli sandalye ile katılan Aron Anderson olmuştu. Türkiye'de kadınlarda Meryem Gündoğdu, erkeklerde ise Veysi Aslan birinciliği elde etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :