Windows 7 yolun sonuna geldi mi? Windows 10 ne zaman geliyor?

Windows 7 yolun sonuna geldi mi? Windows 10 ne zaman geliyor?

Windows 7 bilgisayarlara artık yüklenemeyecek. Peki ama neden? Çünkü Windows 7 tarih oluyor... Microsoft Windows'u 7 Bitirdi ne demek oluyor? Peki ama Windows 7 yüklü bilgisayarlar ne olacak?

Microsoft, bilgisayar ve laptoplar için geliştirdiği Windows 7 bugünden itibaren yüklenemeyecek. ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un bilgisayar ve laptoplar için geliştirdiği işletim sistemi miadını doldurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bugünden sonra kullanıcılar Windows 7’yi bilgisayarlarına yükleyemeyecek. Geçtiğimiz ay Windows’un yeni sürümü Windows 10 ‘u tanıtan Microsoft, bu ürünü henüz piyasaya sürmedi. Bu yüzden bir süre boyunca yeni bilgisayar alan kullanıcılar, Microsoft’un en sevilmeyen işletim sistemi olarak görülen Window 8 ile yetinmek durumunda kalacak. Microsoft, geçtiğimiz haftalarda. yeni Windows’un deneme sürümü olan Windows 10 Technical Preview'ı kullanıcılarının beğenisine sunmuştu.
WINDOWS 10, 2015'TE SATIŞA SUNULACAK

Şirket hala test aşamasında olduğunu açıkladığı Windows 10‘u kullancılarının katkılarıyla daha iyi bir platform haline getirmeyi planlıyor. Windows 10’un 2015’te satışa sunulması bekleniyor.

Windows 10'un özellikleri neler?

Windows 10’un en önemli özelliğinin kullanıcılara tam ve doğru bir deneyim sunmak olduğu da yine Terry Myerson’un en dikkat çektiği noktalar arasındaydı. Myerson’un ardından sahneye Joe Belfiore çıktı ve Windows 10’un demolarından bir tanesini göstermeye başladı. Tabii ki bu konuda en çok dikkat çeken konu başlat tuşuna basıldığında klasik başlat menüsünün gelmesiydi. Yeni sürümde Windows 7 kullanıcılarının zorlanmadan yeni işletim sistemine geçiş yapmalarının hedeflendiği de belirtiliyor. Dolayısıyla başlat menüsünün varlığı pek de şaşılacak bir şey değil. Elbette metro arayüzüne alışan kullanıcılar yine bu arayüzden parçaları başlat menüsünde görebiliyorlar.

 

 

Etiketler :