Werder Bremen Teknik Direktörü Dutt'un görevine son verildi

Werder Bremen Teknik Direktörü Dutt'un görevine son verildi

Alman çalıştırıcının yerine, 23 Yaş Altı Takımı'nın teknik direktörü Viktor Skripnik getirildi

BERLİN (AA) - Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) kulüplerinden Werder Bremen'de yönetim, teknik direktör Robin Dutt’un işine son verdi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Dutt, antrenör Damir Buric ve kaleci antrenörü Marco Langner’in görevine son verildi.

Teknik direktörlük görevine, 23 Yaş Altı Takımı'nı çalıştıran Viktor Skripnik’in getirildiği belirtilen açıklamada, Ukraynalı teknik adamın, ekibinde Florian Kohfeldt, Torsten Frings ve Christian Vander'in yer alacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Werder Bremen Sportif Direktörü Thomas Eichin, Dutt’a ve ekibine teşekkür etti. Dutt’un son aylarda zor dönemden geçen takımı büyük bir tutkuyla çalıştırdığını belirterek, alınan sonuçlardan dolayı mevcut durumdan çıkmak için takımın yeni bir ivmeye ihtiyaç duyduğu kanısına vardıklarını kaydetti.

Skripnik’in ise son yıllarda 17 ve 23 Yaş Altı takımlarında başarılı çalışmalar sergilediğini belirten Eichin, Ukraynalı çalıştırıcıya bu başarısını, Bundesliga’da da sürdürme fırsatı verildiğini ifade etti.

Eichin, yeni teknik direktörün maçları kazanmak ve kendisini geliştirmek için takıma öz güven vereceğine inandığını belirtti.

Skripnik de yeni görevinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, bu görevin üstesinden geleceğine inandığını kaydetti.

Werder Bremen, dün Budesliga’nın 9. haftasında sahasında Köln’e 1-0 yenilmişti. 

Bu sezon 9 karşılaşma sonunda galibiyeti bulunmayan ve sadece 4 puanla 18. ve son sırada yer alan Werder Bremen, tarihinin en kötü lig başlangıcını yaptı. Geçen sezonun başında göreve getirilen Dutt, Werder Bremen'in başında çıktığı 45 maçta ortalama 1 puan almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı