Weinstein'ın İngiliz Film Enstitüsü üyeliği iptal edildi

Weinstein'ın İngiliz Film Enstitüsü üyeliği iptal edildi

LONDRA (AA) - İngiliz Film Enstitüsü (BFI), Hollywood'u sarsan cinsel taciz ve tecavüz iddialarının ardından ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein'ın...

LONDRA (AA) - İngiliz Film Enstitüsü (BFI), Hollywood'u sarsan cinsel taciz ve tecavüz iddialarının ardından ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein'ın üyeliğini iptal ettiğini duyurdu.

BFI'den yapılan açıklamada, Weinstein'a 2002'de verilen üyeliğin iptal edildiği bildirildi.

Kuruluş, üyeliğin, verdikleri en üst düzey ödüllendirme olduğunu belirterek, "Weinstein'ın davranışlarıyla ilgili yaygın ve ciddi iddialar, BFI'nin değerlerine tam karşıtlık içinde." ifadeleri kullanıldı.

Daha önce İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi de (Bafta) Weinstein'ın üyeliğini iptal etmişti.

Weinstein, geçen hafta New York Times gazetesinde yayınlanan, cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarının ardından işinden olmuş ve eşi tarafından terk edilmişti.

Aralarında Hollywood'un ünlü kadın sinema oyuncuları Gwyneth Paltrow, Rose McGowan, Angelina Jolie ve Ashley Judd'un da olduğu birçok kadın, Weinstein'ın kendilerine uygunsuz davranışlarda bulunduğu yönünde açıklamalarının ardından, İngiliz sinema oyuncusu Lysette Anthony da 1980'li yıllarda Weinstein'ın cinsel saldırısına maruz kaldığını ileri sürmüştü.

Weinstein hakkında, ABD'de açılan soruşturmanın ardından İngiltere'de de soruşturma başlatılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :