Washington’da Mescid-i Aksa protestosu

Washington’da Mescid-i Aksa protestosu

İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, Mescid-i Aksa ablukasını protesto etti ve elçiliğin önünde cuma namazı kıldı- Uluslararası Siyonizm Karşıtı Yahudiler Örgütü Başkanı Feldman:- "Şu anda attıkları adım ve uyguladıkları şidde

WASHINGTON (AA) - İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, Mescid-i Aksa ablukasını protesto etti ve elçiliğin önünde cuma namazı kıldı.

Aralarında Ortodoks Yahudilerinin de bulunduğu grup, yağmur altında İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişleri sınırlandırması ve bölgede uyguladığı şiddeti protesto etti.

Filistin İçin Amerikalı Müslümanlar (AMP) adlı sivil toplum örgütü tarafından organize edilen gösteride protestocular “İşgal sona ersin”, “Aksa saldırı altında” pankartları açtı.

“Özgür Filistin” sloganları atan protestocular büyükelçilik önünde cuma namazı kıldı.

Ortodoks Yahudiler ise “Kudüs’te ve dünya çapında Tevrat'a bağlı Yahudiler El Aksa saldırısını ve Filistin’in işgalini kınıyor” ve “İsrail devleti dünya Yahudilerini temsil etmiyor” yazılı pankartlar taşıyarak protestoya destek verdi.

Protesto sırasında AA muhabirine açıklama yapan Nutrei Karta olarak bilinen Uluslararası Siyonizm Karşıtı Yahudiler Örgütü Başkanı Haham Dovid Feldman, bir Yahudi olarak İsrail’in on yıllardır Filistin halkına karşı tutumunun yanlış olduğunu düşündüğü için protestoya katıldıklarını söyledi.

Haham Feldman, “Şu anda attıkları adım ve uyguladıkları şiddet çatışmayı teşvik ediyor. Nefreti körüklüyorlar ve müdahil olan herkes için bir kaosa neden oluyorlar.” şeklinde konuştu.

Filistin’in işgalinin tamamen yanlış olduğunu dile getiren Feldman “Baskı uygulamak, öldürmek, çalmak bunların hepsi Yahudilikte yanlış şeylerdir.” dedi.

Protestoya destek veren Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Ulusal Direktörü Nihad Avad ise Müslümanların, Hristiyan ve Yahudilerin birlikte İsrail’in zulmünü protesto etmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Avad, “Bu cuma namazı burada dini özgürlüklerin olduğu mesajını veriyor ve biz evrensel değerler ile dini özgürlüklerin İsrail’in işgali altında ihlal edilmesini protesto ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Amerikan yönetimine ABD’nin kuruluş değerlerini koruma çağrısı yaptıklarını ifade eden Avad, şöyle devam etti:

“İsrail devleti, evleri yıkarak, insanları öldürerek, dini özgürlükleri baskı altına alarak ve Amerika'nın para, silah ve desteği ile Filistin halkına zulmediyor. Seçilmiş yetkililerimize ve Trump yönetimine hem yurtta hem de yurt dışında dini özgürleri koruyacak değerli bir Amerikan yönetimi gibi davranmalarını söylemek için buradayız.”

AMP Medya ve İletişim Direktörü Kristin Szremski ise iki haftadır Mescid-i Aksa ablukasını barışçıl bir şekilde protesto eden Filistin halkına destek vermek için burada olduklarını dile getirdi.

İsrail’in Kudüs’te yaptıklarının güvenlikle alakası olmadığını vurgulayan Szremski, bu ülkenin amacının İbrahim Camisini böldüğü gibi Mescid-i Aksa’yı da bölmek olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :