Washington'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Washington'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Adalet Bakanı Bozdağ:- "Esasında Cumhuriyet'in ilanından önce ülkemizde yaşanan hadiseler, Cumhuriyet'in ne kadar büyük zorluklarla elde edildiğinin somut göstergesidir"- "Türkiye'de bundan sonra ne Fetullah Gülen'in köpekleri ne başkalarının köpekleri ne

WASHINGTON (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi.

İstiklal Marşı ve Amerikan Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet'in önemine vurgu yaptı.

Cumhuriyet'in kolay elde edilmediğini dile getiren Bozdağ, "Esasında Cumhuriyet'in ilanından önce ülkemizde yaşanan hadiseler, Cumhuriyet'in ne kadar büyük zorluklarla elde edildiğinin somut göstergesidir." dedi.

Bozdağ, Türkiye'de ve yurt dışında birçok çevrenin, Türkiye'nin zayıf düşmesi için kaos planları yaptığını bildirdi. Bunları bileceklerini, ülke kaosa girmesin diye gece gündüz çalışacaklarını belirten Bozdağ, "Bu millet bunu yaptı, yapıyor, yapmaya da devam edecektir." ifadesini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, Türk Silahlı Kuvvetlerine yuvalanmış terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatan Bozdağ, bunun diğerlerinden farklı olduğunu anlattı.

Bozdağ, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Cumhuriyet'in başlangıcında, Kurtuluş Savaşı yıllarında nasıl aziz milletimiz vatanın varlığı ve bağımsızlığı, milletimizin bekası tehdit edildiği zaman bütün farklılıkları bir tarafa bırakıp yek ve bir olduysa aynı şekilde Cumhuriyetimize, demokrasimize, milli irademize, seçilmiş Cumhurbaşkanı'na, seçilmiş Meclis'e, seçilmiş hükümete karşı yapılmış bu darbe girişiminin karşısında da bir olmuş, beraber olmuş, darbeyi ve darbecileri yenmeyi başarmıştır. Türkiye'de bundan sonra ne Fetullah Gülen'in köpekleri ne başkalarının köpekleri ne de başka herhangi bir güç, bu ülkede darbe yapmayı asla başaramayacaktır, hiç endişeniz olmasın."

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da Türkiye'nin geride kalan 93 yılda sağlam anayasal düzeni, evrensel değerlere bağlılığı, genç ve dinamik nüfusu, güçlü ekonomisiyle bölgesine ilham veren, barış, istikrar ve refaha sahip bir ülke konumuna eriştiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dış temsilciliklere gönderdiği mesajın da okunduğu resepsiyonda, Bakan Bozdağ ile diğer katılımcılar, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.

Resepsiyona, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Adalet Komisyonu Başkanvekili AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, diplomatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :