Washington Büyükelçiliğinde Çanakkale şehitleri anıldı

Washington Büyükelçiliğinde Çanakkale şehitleri anıldı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü vesilesiyle bir anma etkinliği düzenlendi

WASHINGTON (AA) - Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü vesilesiyle bir anma etkinliği gerçekleştirdi.

Anma etkinliğine Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, büyükelçilik çalışanları, askeri ateşelik yetkilileri, Washington'daki Bahçeşehir Üniversitesi International (BAU) öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükelçilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra büyükelçilik binasındaki kabul salonunda devam eden etkinlikte BAU öğrencisi Yağmur Kayıklık Çanakkale şehitleri için bir şiir okudu. Ardından Yüzbaşı Mustafa Yalçın, şehitliğin ve vatan için fedakarlık yapmanın önemini vurguladığı bir konuşma yaptı.

Başkent civarında yaşayan Türk vatandaşları, her yıl Washington Büyükelçiliğinde 18 Mart günü geleneksel olarak gerçekleştirilen Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin bu yılki etkinliklerine de ilgi gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :