Wagner ve Murcof aynı sahnede buluşacak

Wagner ve Murcof aynı sahnede buluşacak

Fransız piyanist Wagner ve Meksikalı müzisyen Murcof, Altus Kültür-Sanat tarafından düzenlenen "Ankara Piyano Festivali"nde gelecek hafta sahne alacak

ANKARA (AA) - Altus Kültür-Sanat tarafından düzenlenen Ankara Piyano Festivali'nde, ünlü Fransız piyanist Vanessa Wagner ile Meksikalı electronica ve ambient sanatçısı Murcof, aynı sahnede buluşacak.

Altus Kültür-Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, Ankara Piyano Festivali, her ay dünyaca ünlü ve yetenekli piyanistleri Başkent'te ağırlamaya devam ediyor.

MEB Şura Konser Salonu'nda, 28 Mart salı akşamı sahne alacak olan Murcof ve Wagner, Ankaralılara müzik ziyafeti sunacak.

Minimalist yaklaşımıyla klasik müzik, ambient, glitch, drone ve doğaçlama müziği kendi süzgecinden geçiren Meksikalı sanatçı Murcof, minimal techno, dub, endüstriyel müzik tarzlarını başarıyla buluşturuyor.

Murcof, 2003'ten bu yana ürettiği albümlerle günümüz electronica sahnesinin en önemli temsilcilerinden biri haline gelmeyi başararak gerek form anlayışı gerek kurguladığı ses örgüleriyle klasik, çağdaş ve güncel elektronik müzik arasındaki ince çizgide eserlere imza atmasıyla tanınıyor.

- Fransız piyanist Wagner

Vanessa Wagner ise 17 yaşından bu yana adından sıkça söz ettirerek Fransız klasik müzik tarihine olan özel ilgisi ve zeka dolu tekniğiyle konvansiyonel Fransız repertuarının donanımlı müzisyeni olarak biliniyor.

Wagner, uluslararası ünlü şeflerle ve "Fransa Ulusal Orkestrası", "Budapeşte Filarmoni Orkestrası" ile "Mexico Ulusal Senfoni Orkestrası" gibi orkestralarla aynı sahneyi paylaşan sihirli parmaklarıyla 1999'da Fransa'nın "Grammy Ödülleri" olarak da bilinen "Victoire de la Musique" ödülünü 26 yaşında kazanarak başarı elde etti.

Günümüzde yayınlamış olduğu 9 stüdyo albümüyle saygın bir müzisyen haline gelen "Wagner", "Berio", "Brahms", "Rachmaninov", "Scriabin", "Debussy", "Mozart" ve daha nice müzik dehasının eserlerini yorumladığı kayıtlarla dünya basınında adından söz ettiriyor.

Altus Kültür-Sanat organizasyonuyla gerçekleşecek konserin biletlerine, "www.biletix.com" ve Biletix yerel satış noktalarından ulaşılabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :