Vuslat’a özel ikramlar yoğun ilgi gördü

Vuslat’a özel ikramlar yoğun ilgi gördü

Karatay Belediyesi; özellikle Vuslat Haftasında gelen misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği Şems-i Tebrizi Cami ve Türbesi önünde de sabah namazı sonrası çorba ikram etti.

Karatay Belediyesi 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinde, Mevlana Kültür Merkezi önünde, 17 Aralık Pazar Günü ise ikramlar Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi kurulan ikram çadırında geleneksel hale getirdiği salep ikramını gerçekleştiren Karatay Belediyesi; özellikle Vuslat Haftasında gelen misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği Şems-i Tebrizi Cami ve Türbesi önünde de sabah namazı sonrası çorba ikram etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Şeb-i Arus törenleri boyunca her gün misafirlere salep son üç gün ise çorba ikramı  gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Hançerli “Hazreti Mevlana’nın diyarı Karatay’a ülkemizin ve dünyanın her yerinden gelerek, Şeb-i Arus törenlerine katılan ziyaretçilerin hem anılarında hem de damaklarında hoş bir tat bırakmak için geleneksel hale getirdiğimiz salep ve çorba ikramımızı bu yılda gerçekleştirdik. Yapılan ikramlarla konuklarımıza Konya’nın ve Karatay’ın misafirperverliğini ve hoşgörüsünü yaşatmaya çalışıyoruz. Misafirperverlik kültürümüzün önemli bir  parçasıdır. Biz de bu kültürü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konuklarımıza hatırlatmak ve tanıtmak için çalışıyoruz. Misafirlerimizin de ikramımızdan hoşnut kalmaları bizi ziyadesi ile mutlu ediyor.” dedi. Hz. Mevlana’yı anma törenleri için gelen misafirler ise Konya'yı çok beğendiklerini söyleyerek ikramlardan ve Konya'nın misafirperverliğinden çok etkilendiklerini belirtti.Haber Merkezi