Vuslat Parkı’nda yeni düzenleme

Vuslat Parkı’nda yeni düzenleme

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Gölü sahilindeki Vuslat Parkı’nda belediye tarafından yürütülen yeni düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Özaltun, kendisine eşlik eden Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ile birlikte ailelerin piknik amaçlı olarak kullandığı Vuslat Parkı’ndaki alanları gezdi. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı ekiplerin sahil boyunca yürüttüğü çalışmaları yerinde gören ve birim müdürlerinden bilgiler alan Özaltun, trafiğe kapatılan güzergah ile otopark çalışmaları yürütülen alanlarda da incelemeler yaptı. Özaltun, sahil şeridini de gezerek buradaki kıyı tahkimat çalışmalarının son durumunu da yerinde gördü.

Vuslat Parkı’ndaki piknik alanının özellikle havaların ısınması ile birlikte ailelerin mangal keyfi yaptığı bir mekan haline dönüştüğünü söyleyen Başkan Özaltun, bu bölgenin yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi çektiğini ifada ederek, mangal keyfi ve piknik yapmak için gelen ailelerin yanı sıra emniyetten gelen yoğun talepler üzerine park içerisindeki yolu araç trafiğine kapattıklarını söyledi.

Bu talepler üzerine bu güzergahı yürüyüş yolu haline dönüştürmenin yanı sıra parka gelen ailelerin otopark ihtiyaçlarına cevap verebilmek için de Vuslat Parkı’nın her iki yanında uygun otopark alanları oluşturabilmek için belediye ekiplerinin seferber olduğunu aktaran Özaltun, bu çalışmaları yerinde görüp incelediklerini belirterek, “Bu park alanlarında şu an ilgili birimlerimiz tarafından çok yoğun çalışmalar devam ediyor. Yeni süreçte artık vatandaşlarımızdan gelen ‘araçların çok hızlı geçmesinden kaynaklı olarak çocuklarımız sıkıntı yaşıyor, çok rahat piknik yapamıyoruz’ gibi serzenişler de olmayacak” dedi.

Özaltun, Vuslat Parkı’nın yanı sıra ilkbahar mevsimi ile birlikte diğer farklı alanlarda da çalışmaların durmadan devam ettiğini ve hizmet yarışının sürdüğünü dile getirerek, “Beyşehir’de hem Beyşehir Belediyemizin, hem Büyükşehir Belediyemizin hem de devletimizin yatırımları sürüyor. Hanımlar Lokali ve Şehir Konağı’nı yapan Konya Büyükşehir’imizin Beyşehir Belediyesi olarak hem KOSKİ, hem Fen İşleri hem de diğer birimleriyle birlikte ortaklaşa birçok çalışmalara imza atıyor, hizmet akışı oluşturuyoruz. Bundan dolayı ilçemize verilen destek için de Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Ayrıca, devletimizin yatırımları olan göl kıyısındaki tahkimat çalışmaları, devlet hastanesi inşaatı gibi daha pek çok yatırımla ilçemiz halen adeta şantiye yeri haline dönmüş durumda” diye konuştu.