Vurgun pozu

Vurgun pozu

Karaman'da telefon dolandırıcılığı şebekesi çökertildi. Dolandırdığı para desteleriyle fotoğraf çektiren 26 yaşındaki çete liderinin lüks otomobil alıp kendisine makam şoförü bile tuttuğu ortaya çıktı

Tele-dolandırıcıların son adresi Karaman oldu. Dolandırıcılar, vatandaş Emişe Çetinkaya'yı polis gibi arayıp kuyumcu soygununda kimlik bilgilerinin bulunduğunu, evdeki altınlarında parmak izi çalışması yapılacağını söyledi.

DİŞ HEKİMİ DE TUZAĞA DÜŞTÜ

Kadının 46 bin liralık altınlarını alıp kaçan şebeke üyeleri, bir gün sonra ise diş hekimi Mahmut Yıldız'ın (65) muayenehanesini aradı. Yıldız'a Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla terör örgütüne yönelik mali operasyon yapılacağını, hesabındaki paraları çekerek garantiye alması gerektiğini söyleyen dolandırıcılar, yanlarında noter, savcı ve polislerin bulunduğunu anlattı. Dolandırıcılar, inandırdıkları Yıldız'a "Paraları çektiğin bankadan çıkınca 'Yunus Kent'e nasıl gidebilirim' parolasını söyleyen kişiye paraları teslim et" talimatını verdi. İsteklere harfiyen uyan diş hekimi, 190 bin lirayı elden teslim ettikten sonra evine giderek eşinin poşetleyerek hazırladığı altınları da talimatlar doğrultusunda çöp konteynırına attı. Eve döndüğünde dolandırıldığını anlayan Yıldız, polise gidip şikâyetçi oldu. 240 bin liralık dolandırıcılık olayı sonrasında, Karaman polisi Süleyman Çıbık'ın da aynı yöntemle 11 bin lirasının alındığını belirledi. Polis, şüphelilerden Mehmet Akdağ'ı otobüsle kentten ayrılırken yakaladı. Ayağı aksayan zanlının dolandırdığı paraların bir kısmı ayakkabılarının içinden çıktı. Şüphelinin ifadeleri doğrultusunda İstanbul ve Şanlıurfa'da yapılan eşzamanlı baskınlarla 6 kişi gözaltına alındı.

MAKAM ŞOFÖRÜ BİLE TUTTU

Şanlıurfa'da yaşayan ve örgütün liderliğini yapan Abdülkadir Taştan (26) ile Mehmet Bozkurt, İsa Budak, Mehmet Akdağ, Kasım Timur ve Ali Timur Karaman, "suç örgütü kurarak dolandırıcılık yapmak" suçundan tutuklandı. Örgüt lideri Abdülkadir Taştan'ın tele-dolandırıcılıkla elde ettiği paralarla sıfır otomobil aldığı, makam şoförü bile tuttuğu ortaya çıktı. 5 yıldızlı otellerde kendisine işadamı görünümü vererek tatil yapan Taştan'ın çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştığı görüldü.