Vücut geliştirmeci muhtarın hedefi dünya şampiyonluğu

Vücut geliştirmeci muhtarın hedefi dünya şampiyonluğu

Antalya'nın Alanya ilçesinde son 4 yıldır vücut geliştirme sporuyla ilgilenen 53 yaşındaki muhtar İbrahim Doğan, bu süreçte dünya beşinciliği ve Avrupa ikinciliği elde etti- Dünya ve Avrupa şampiyonluğu hedefleyen Doğan:- "Spora başlarken 'Olmaz, yaşlısın

ANTALYA (AA) - MUSTAFA KURT - Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan, 4 yıldır yaptığı vücut geliştirme sporunda çeşitli dereceler elde eden 53 yaşındaki muhtar İbrahim Doğan, Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Alanya'nın kırsal mahallelerinden Akdam'da iki dönemdir muhtarlık görevini sürdüren 3 çocuk babası İbrahim Doğan, küçüklüğünden beri yaptığı ve milli takıma kadar yükseldiği güreşi bırakıp, 49 yaşında vücut geliştirmeye başladı.

Sabahları koşarak güne başlayan Doğan, vücudunu geliştirmek için bir spor klübünde her gün en az 2 saat geçiriyor.

Sabah sporunun ardından muhtarlık görevini yürüten Doğan, mesai saatinde mahalle sakinlerinin sorunlarıyla ilgileniyor, 18.00'den sonra ise sporuna devam ediyor.

Haftanın 6 günü vücut çalışan Doğan, AA muhabirine, 53 yaşında olmasının bu sporu yapmasına engel teşkil etmediğini söyledi.

Daha önce profesyonel olarak güreşle ilgilendiğini anlatan Doğan, "Alanya'da güreş yaparken zorluklar yaşadım. Güreşteki imkansızlıklar ve antrenman için rakip bulamadığımdan bu sporu bıraktım. Daha sonra vücut geliştirmeye yöneldim. Güreşe göre daha kolay oldu. Spor salonunun olması çalışmamı daha da kolaylaştırdı." dedi.

Vücut geliştirme sporuna başladıktan sonra yarışlara katıldığını ifade eden Doğan, 4 yılda katıldığı uluslararası yarışmalarda dünya beşinciliği ve Avrupa ikinciliği elde ettiğini bildirdi.

Doğan, hedefinin de yaş kategorisinde dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde etmek olduğunu kaydetti.

- "Sabah ve akşam 10'ar yumurta yiyorum"

Spora başlarken "Olmaz, yaşlısın, niye yapıyorsun" eleştirileriyle karşılaştığını dile getiren Doğan, "Ama azmettim, önce milli takıma seçildim, sonra Avrupa ve dünya şampiyonasında dereceler elde ettim. Bu sporu yapmaya da her zaman devam edeceğim." diye konuştu.

Hayatını sporla yaşamaya uygun hale getirdiğini belirten Doğan, özellikle yarışlara hazırlandığı dönemlerde günde en az 2 saat antrenman yapmak zorunda olduğunu anlattı.

Eşinin, günlük yemeklerini hazırlarken oldukça yorulduğunu söyleyen Doğan, "Sabah ve akşam 10'ar yumurta yiyorum. Sabah güne yulafla başlıyorum. Öğle ve akşam da tavuk, et ve balık yiyorum. Bu sporda diyet yapmak zorundasınız. Yoksa vücut gelişmiyor." ifadelerini kullandı.

Spor yapanlara disiplinli olmalarını öneren Doğan, "Bir kere antrenmanı kaçırmamaları gerekiyor. Haftada bir gün kaçırdıklarında bile vücut bölgesindeki o kas yapısı çalışmıyor. Gençlere de önerim, sporu plaj için değil, spor olarak yapsınlar." dedi.

- "İşini ihmal etmiyor"

Mahalle sakinlerinden çiftçi Mehmet Doğan, bir muhtarın bu yaşta sporla ilgilenmesi ve başarılar elde etmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Muhtarın sporunu yaparken köyün işlerini ihmal etmediğini anlatan Doğan, "İşleri ihmal etmediği için iki dönemdir başımızda tutuyoruz." diye konuştu.

Muhtarın oğlu Serhat Doğan ise babasının spor kadar köy işlerinde de başarılı olduğunu belirterek, "Babam yaşamıyla köylülere örnek oluyor. Başarısı köyümüzün sakinlerini de sevindiriyor. Ancak spor yapmasının zorluğunu da çekiyoruz. Bu zorluğu en çok da annem yaşıyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :