Voleybolda maçın ardından

Voleybolda maçın ardından

A Milli Takım Antrenörü Barbolini:

MODENA (AA) - A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, 3-1 yenildikleri ABD maçında iyi oynamalarına rağmen kaybettiklerini söyledi. 

İtalyan çalıştırıcısı Barbolini, "Son setteki son 10 sayıyı unutursak iyi oynadığımız bir maçı kaybettiğimizi düşünüyorum. Son sete kadar zorlu maçta iyi mücadele ettik" dedi.

Rakipleri ABD’nin güçlü bir takım olduğuna işaret eden Barbolini, "ABD’ye karşı oynuyorsunuz, onlar da size hata yapmaya zorluyor" değerlendirmesini yaptı.

Artık yarınki Rusya maçını düşünmeleri gerektiğini dile getiren İtalyan antrenör, "Bizim için şimdi son 6 takım arasında kalmak çok zor. Turnuvadaki onurumuz için sonraki maçları kazanmak önemli. Biz üst seviyede iyi voleybol oynuyoruz ama bu normal. Diğer takımlar kritik anda bizden biraz daha güçlü. Biz de gelişiyoruz. Biz yarın daha iyi olmalıyız" diye konuştu.

Modena kentinin memleketi olduğunu belirten Barbolini, şampiyona sebebiyle yeniden burada olmanın kendisi için hoş olduğunu ifade etti.

Üzgün olduğu görülen maçın en skorer oyuncusu takım kaptanı Gözde Sonsırma da "İlk 3 set çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Üçüncü seti kötü kaybettik. Onun moral bozukluğuyla zaten dördüncü sette hiçbir varlık gösteremedik. Gerçekten iyi bir takımız ama dördüncü sette biraz çabuk vazgeçtik. Ne yapalım buraya kadarmış. Tabii ki toparlayabiliriz. Biz her maça yenmek için çıkıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında da ABD Milli Takım Antrenörü Kiraly Karch ise meslektaşı Barbolini’nin takımına karşı mücadele etmenin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

ABD Takım Kaptanı Harmott Dietzen de Türkiye’nin zorlu bir rakip olduğunu ve takım kaptanı Sonsırma’nın da çok güçlü bir oyuncu olduğunu belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı