Vodafone, 4.5G'yi İzmirlilere tanıttı

Vodafone, 4.5G'yi İzmirlilere tanıttı

Vodafone’un Türkiye'yi 4.5G ile tanıştırmak amacıyla düzenlediği "4bucakG" turunun ilk durağı İzmir oldu- Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Süel: - "Herkesin hayatında köklü değişiklikler yaratacağına inandığımız 4.5G teknolojisine çekirdek ş

İZMİR (AA) - Vodafone, abonelerine 4.5G'yi tanıtmak için düzenlediği "4bucakG" turuna İzmir'den başladı.

İzmirlilere 1 Nisan’dan önce ilk 4.5G deneyimini yaşatmak isteyen Vodafone, özel teknolojilerle donattığı “4bucakG” tırını, Konak ilçesinde ziyarete açtı.Tırı ziyaret eden İzmirliler, 4.5G teknolojisini deneme imkanı buldu.

Vatandaşlar, Vodafone tırında bir yandan 4.5G hızında müzik dinleyip oyun oynarken, bir yandan da bu anları 4.5G hızıyla paylaştı.

Vodafone’un “4bucakG” Türkiye turunun tanıtımı için İzmir’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, hazırladıkları tırla 4.5G'yi 1 Nisan'dan önce abonelerine götürdüklerini söyledi.

Süel, Türkiye'nin 4.5G teknolojisi ile global ekonomide rekabetçi konuma gelmesinin önemli bir adım olduğunu belirterek, "Kaliteli hizmet verebilmek için, frekans alımı sonrası yapılacak yatırımlar ve bu frekansların sahadaki optimizasyonu da büyük önem taşıyor. Herkesin hayatında köklü değişiklikler yaratacağına inandığımız 4.5G teknolojisine çekirdek şebekemiz, SIM kartlarımız, akıllı cihazlarımız, mağazalarımız, insan kaynağımız ve global deneyimimiz dahil her anlamda hazırız" dedi.

Vodafone'un 4G teknolojisinde global deneyimine güvendiklerini aktaran Süel, şunları kaydetti:

"Bugün 19 ülkede 4G, 5 kıtada ve 15 ülkede ise 4.5G hizmeti veriyoruz. Şimdi de 4.5G teknolojisindeki bu deneyimimizi Türkiye’ye taşıyarak 81 ilimizde en ücra köşeye kadar en iyi hizmeti vermeyi ve herkesi 4.5G teknolojisi ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedefle özel teknolojiler kullanarak tasarladığımız ‘4bucakG’ isimli tırımızın ilk durağını İzmir olarak belirledik. Vodafone ‘4bucakG’ tırı ile 4.5G’yi ve dijital dönüşümü 1 Nisan öncesi İzmirli tüketicilerimizin ayağına getirdik. Tırımızı ziyaret eden İzmirliler'e 4.5G teknolojisini tanıttık ve deneyimlettik. Vodafone '4bucakG' tırı İzmir’den sonra Bursa’ya gidecek, '4bucakG' Türkiye turuyla Nisan sonuna kadar 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz."

- Vodafone’dan İzmir’e 92 milyon liralık yatırım

Toplantıda Vodafone’un İzmir’e gerçekleştirdiği yatırımlardan da bahseden Hasan Süel, "İzmirlilere en ileri mobil teknolojileri sunarak İzmir ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Bu amaçla İzmir’e son 5 yılda 92 milyon liradan fazla yatırım gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :