Vizyon sahibi liderler,  başarıyı yakalıyor

Vizyon sahibi liderler, başarıyı yakalıyor

İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği Bilgi Aktarım Programına, konuk olan Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Hamide Selçuk, “Lider Kimdir” konulu sunum yaptı.

Derneğin Eğitim Komisyonunun organize ettiği sunumda konuşan Hamide Selçuk, çok hızlı değişim gösteren iş yaşamında, işletmelerdeki liderliğin öneminin arttığına dikkat çekti.

Liderin öncelikle vizyonu sahibi olması gerektiğini vurgulayan Selçuk, “Firmaların web sitelerinde bir vizyon yazılıdır ama vizyon ne kadar gerçekçidir. Vizyonun yapılabilir, gerçekçi hedefleri olması gerekiyor. Yüksek hedefler koymak daima motive edicidir. Kafa bulutlar üzerinde olsa da ayaklar daima yere basmalıdır. Lider, bu anlamda hedefler koymalı ama yapılabilen hedefler olmalı. Astlarını inandırması gerekir, bunun için özgüvenin yüksek olması şart” diye konuştu.

Selçuk, liderin vizyon sahibi olması yanında, ekip kuran, yaratıcı, değişimin öncüsü, dinleyen, sorgulayan, çatışmayı yöneten, ahlaklı ve adaletli davranan kişi özellikleri taşıdığını belirterek, özetle icraatı gösterişinden fazla olan kişiye lider dendiğini ifade etti.

Son yıllardaki hızlı değişimin, işletmelerde lidere olan ihtiyacı artırdığına dikkat çeken Selçuk, “İnovasyon ve teknolojik değişimler söz konusu. Güçlü bir rakip olmak istiyorsanız, değişimleri izlemek zorundasınız. Lider amacını iyi belirlemeli. Astları ile iletişimi çok yüksek olmalı. Değişimi takip etmeli, yaratıcı olmalı, astlarını dinlemeli ve sürekli sorgulamalıdır.” dedi.

Takipçisi olmayan, sadece yürüyen lider

Lider olduğunu düşünen, ancak hiç kimsenin kendini izlemediği bir kişinin, sadece yürüyüş yaptığını hatırlatan Halide Selçuk, liderliğin, herhangi bir durumda; hedefe ulaşmak için, kişinin, grubun faaliyetlerini etkileme, yönlendirme, kontrol etme, grup üyelerini bir araya getirme,  grubun devamlılığını sağlama süreci olarak tanılandığını belirtti. Selçuk, şöyle konuştu: “Etkili liderlerin ortak davranışı, işe “Ben ne istiyorum?” yerine “Ne yapılması gerekiyor?” sorusu ile başlamaları ve daha sonra da “farklılıklar yaratmak için ne yapmalıyım?” sorusunu sormaları.”

Lider ile yönetici arasındaki farkları ve yıkıcı liderlik hakkında bilgi veren Selçuk, “Liderler, ilham verir, sevgi yayar, “biz“ der, neyin hatalı olduğunu gösterir ve saygıyı hak eder. Yönetici ise insanları çalıştırır, korku uyandırır,  “Ben” der, kimin hatalı olduğunu gösterir ve saygı görmek ister. Bir lider, kendisini iyi zannedip, aslında yıkıcı bir lider durumuna gelir. Yıkıcı liderlik, astına, kendine ve kurumuna zarar veren liderliktir” diye konuştu.