Vitoria Guimaraes kafilesi, Konya'ya geldi

Vitoria Guimaraes kafilesi, Konya'ya geldi

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda 28 Eylül Perşembe günü Atiker Konyaspor ile karşılaşacak Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımı, Konya'ya geldi.

 

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda 28 Eylül Perşembe günü Atiker Konyaspor ile karşılaşacak Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımı, Konya'ya geldi.

Konya Havalimanı'na özel uçakla gelen Vitoria Guimaraes kafilesini, Konyaspor Kulübü Genel Müdürü Bahri Bıçakçı ve takımın UEFA maçlarından sorumlu yetkilisi Gürkan Teoman karşıladı.

Bıçakçı ve Teoman, havalimanında karşıladıkları Vitoria Guimaraes'in kulüp başkanı Julio Mendes, teknik direktörü Pedro Martins ile takım kaptanı Pedro Henrique'ye çiçek ve Hz. Mevlana'nın İngilizce Mesnevi'sini hediye etti.

Kulüp yetkililerimiz havalimanında karşıladıkları Vitoria Guimares Kulüp Başkanı Julio Mendes, Teknik Direktör Pedro Martins ve Takım Kaptanı Pedro Henrique’ye çiçek ve Hz. Mevlana’nın İngilizce Mesnevi’sini hediye etti.

 

“Hayatımda böyle bir olayla daha önce hiç karşılaşmadım” diyerek sözlerine başlayan vitoria Guimares Kulübü Başkanı Julio Mendes, “Bizi burada bu şekilde karşılamanız ömür boyu unutulmayacak bir hadise. Etrafımda gördüğüm polislere gerek duymadığımızı şu an anlıyorum. Çünkü herkes sizin gibi nazik ve misafirperverse bu şehir bizi bağrına basacaktır. Portekiz’e geldiğinizde umarım bizde sizi aynı şekilde ağırlayabiliriz” derken, Teknik Direktör Pedro Martins ise, “Mesneviyi mutlaka okuyacağım. Tüm dünyaca tanınan Mevlana Celaleddin Rumi’nin şehrine gelmekten çok mutluyum” sözleriyle duygularını paylaştı.

Vitoria Guimares takım kaptanı Pedro Henrique ise yaptığı kısa açıklamada, “Umarım çok iyi bir maç olur. Bu karşılamanızdan görüyorum ki maçın dostça geçeceğinden şüphem yok. Başarılar diliyorum ve bu nazik karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kafile, daha sonra otobüsle şehirde konaklayacağı otele geçti.

 

Etiketler :