VİOP'ta endeks kontratları güne yatay başladı

VİOP'ta endeks kontratları güne yatay başladı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran ve ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontratlar, güne yatay başladı.Bugün...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran ve ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontratlar, güne yatay başladı.

Bugün son işlem günü olan haziran vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 94.875 puanı görmesinin ardından saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışın 50 puan altında, 95.000 seviyelerinde dengelendi. Yarından itibaren "en yakın vade" olarak işlem görecek ağustos vadeli endeks kontratı ise şu dakikalarda önceki kapanışının 75 puan altında, 96.200 seviyesinde bulunuyor.

Haziran vadeli endeks kontratı, dün, en yüksek 95.750 puanı görmesinin ardından yüzde 0,05 artışla 95.050 puandan kapanmıştı.

Analistler, haziran vadeli endeks kontratında son işlem günü olması nedeniyle pozisyon taşıma ve kapatma işlemlerinin etkisini artırabileceğini ve sert hareketliliklerin görülebileceğini dile getiriyor. Bugün yurt içinde dış ticaret açığı, yurt dışında ise yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, endeks kontratlarında pozitif görünümün korunabileceğini öngörüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :