VİOP'ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı

VİOP'ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 3 düşüşle...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 3 düşüşle başladı.

Açılışta en düşük 95.425 puanı gören endeks kontratı, önceki kapanışın 2,900 puan altında 95.650 seviyelerinde dengelendi. Ekim vadeli kontrat, cuma günü 99.000 puan sınırına kadar yükselmesinin ardından gün boyu yatay bir seyir izleyerek haftayı 98.550 seviyesinden tamamlamıştı.

Analistler, cuma günü piyasalar kapandıktan sonra kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin ardından yeni haftaya negatif bir başlangıç yapıldığını belirtiyor. İlk açılıştaki sert düşüşün uzun soluklu olmayabileceğini aktaran analistler, piyasalarda yeni seviyelerde dengelenme sürecinin yaşanacağını ve küresel risk iştahının yön üzerinde ana belirleyici olacağını ifade ediyor. Teknik açıdan endeks kontratının 95.000 ve 94.000 seviyelerinin destek olarak öne çıktığını dile getiren analistler, 97.000 seviyesinin ise destek konumuna geldiğini kaydediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :