Vietnam'da petrol şirketinin eski yöneticilerine hapis cezası

Vietnam'da petrol şirketinin eski yöneticilerine hapis cezası

HANOI (AA) - Vietnam'da devlete ait petrol şirketi PetroVietnam'ın eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 22 çalışanı, görevi kötüye kullanmak...

HANOI (AA) - Vietnam'da devlete ait petrol şirketi PetroVietnam'ın eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 22 çalışanı, görevi kötüye kullanmak ve zimmete para geçirmekten hapse mahkum edildi.

Hanoi Halk Mahkemesi, ülkeyi tek parti olarak yöneten Komünist Partinin Politbüro üyesi ve eski PetroVietnam Başkanı Dinh La Thang'ı, devleti milyonlarca zarara uğratmaktan suçlu bularak 13 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, PetroVietnam'ın inşaat kolunun eski başkanı Trinh Xuan Thanh'ı da zimmetine para geçirmek ve görevini kötüye kullanmak suçundan ömür boyu hapse mahkum etti.

PetroVietnam'ın üç eski başkanı da aynı suçlamalardan dokuzar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, kalan 17 sanığa da hapis cezası verdi.

İki hafta süren duruşmayı yabancı basının izlemesine izin verilmedi.

Vietnam'da devlet petrol şirketi PetroVietnam yöneticileri hakkında şirketin ortağı olduğu OceanBank'ta yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla görülen bir başka dava, eylül sonunda sonuçlanmıştı. Hanoi Halk Mahkemesi, PetroVietnam'ın eski Üst Yöneticisi Nguyen Xuan Son'ı, banka varlıklarından 2,15 milyon doları zimmetine geçirdiği ve bankayı 8,7 milyon dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle idam cezasına mahkum etmiş, OceanBank Yönetim Kurulu Başkanı Ha Van Tham'a da ömür boyu hapis cezası vermişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :