Vicdan Konvoyu bugün Konya'dan hareket ediyor

Vicdan Konvoyu bugün Konya'dan hareket ediyor

Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen, "Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu" Yenikapı Miting Alanı’ndan yola çıktı.

Bütün kesimlerin desteğini alan organizasyona Konya'dan da büyük katılım olacak. İHH'nın bayanlar birimi olan İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) tarafından organize edilen yalnız sekreteryasına kadar organizasyonun her alandaki sorumluluğunu üstlenen İHH Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal "Suriye'deki savaş, çocuk ve kadın mağduriyeti konusunda herhalde insanlığın geldiği en utanç verici tablo. Bu tabloyu bütün dünyaya duyurabilmek adına böyle bir organizasyon yapıldı." dedi.

23208.jpg

VİCDAN KONVOYU'NA HER KESİMDEN DESTEK VAR

55 ülkeden dünyaca tanınmış birçok ismin bu organizasyona destek verdiğini de hatırlatan Uysal, "bu organizasyonun bütün sorumluluğunu İHH'nın il temsilcilikleri olarak bizler üstlendik. Yalnız organizasyona vicdan sahibi bütün insanlar destek veriyor. 55 ülkeden katılım sağlanıyor. Hatta Türkiye'de birçok STK'ların yanında yarı resmi kurumların çok büyük desteğini aldık. Umarız bu sesimiz bir şekilde karşılık bulur. Bütün dünya kadınları bu organizasyona destek verirken aynı zamanda dünyanın dört bir yanından erkekler de Vicdan Konvoyu'na desteğini hissediyoruz" dedi.

20180306_2_29074995_31383587.jpg

KONVOYA KONYA'DAN DA CİDDİ KATILIM OLACAK

Konya'dan da 10 araçlık bir katılım olacağını hatırlatan Hasan Hüseyin Uysal, "Bugün Mevlana Kültür Merkezi'nden 10 araçlık katılımcı desteği konvoya dahil olacak. İnşallah yetiştirebilirsek bunun yanında yardım tırlarını da bugün göndermeyi hedefliyoruz. Bu tablo Suriye'deki savaş, çocuk ve kadın mağduriyeti konusunda herhalde insanlığın geldiği en utanç verici tablo. Çocuk cesetleriyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla devletimiz güvenlik nedeniyle hangi bölgeye kadar girmemize izin verirse oraya kadar gidip açıklamamızı orada yaparak mazlumların bu çığlığını bütün dünyaya duyurmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

vicdan8.jpg

MİLLİ RALLİCİ ÇETİNKAYA DA KONVOYDA

Öte yandan Milli rallici Burcu Çetinkaya ise uluslararası anlamda önemli bir etkinliğin düzenlendiğini belirterek, "Faklı dil ve dinlerden insanlar var. Bütün bu kadınlar el ele verip, Suriye'de zindanlarda işkencelere maruz kalan, tecavüze uğrayan, canlarını kurtaramayan kadınların sesi olmak için bir araya geldik. Bu anlamda bizim ufacık bir katkımız var." değerlendirmelerinde bulundu.

20180306_2_29074995_31383581.jpg

SURİYELİ KADINLAR MÜCADELEDEN VAZGEÇMEMELİ

Srebrenitsa Anneleri ile etkinliğe katılan Boşnak Gurdic Ramiza ise, Suriyeli kadınların mücadeleden vazgeçmemesi gerektiğini belirterek, "Yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Suriyeli kadınların acılarını anlıyor ve hissediyorum. Ben de 2 evladımı kaybettim. Biz buna benzer acıları çekerken birileri de bizim için ses çıkarıyordu. Allah bizlere yardım ettiği gibi Suriye'deki kardeşlerimizi de yardım eder." dedi.

Servet R. Çolak-Memleket