Veyis Ersöz böyle veda etti

Veyis Ersöz böyle veda etti

Yazar Veyis Ersöz, 70. yazarlık yıldönümünde okurlarına köşesinden veda etti. Ersöz için düzenlenen aile pikniğinde de güzel ve anlamlı saatler yaşandı...

Yazar Veyis Ersöz, 20 Ağustos'ta hem 90. doğum gününü hem de 70. yazarlık yıldönümünü birlikte kutladı. Ersöz, yazarlığının 70. yılında okurlarına anlamlı bir yazı ile veda etti...

İşte Ersöz'ün Hakimiyet'teki veda yazısı:

 Veyis ERSÖZ: Elveda 70 Yıldır Yazan Kalemim, Elveda Dostlar, Elveda Hakimiyet!

1945 yılında başlamış olduğum yazarlık hayatımı bugünkü yazımla nihayete erdiriyorum! Aralıksız 70 yıldır susmayan sevgili kalemim kendi istek ve arzusuyla nokta koymuştur!
Milli Gazete, Yeni Devir ve Vakit gibi ulusal gazeteler ile, Yeni Konya, Yeni Meram, Türkiye’de Yarın, Konya Postası, Merhaba ve Hakimiyet gibi yerel gazeteler, Oku, Ribat ve değişik dergilerde bugüne kadar 20 bin makalem yayınlanmıştır.
90 yaşıma ayak basacağım bugünlerde yazı yazma melekemi oldukça kaybetmiş olduğum için son yazımla, hem kalemime, hem okurlarıma, hem de son on dört yıldan beri Hakimiyet Gazetesi'nde köşe yazarlığıma elveda diyorum!
Okumak ve yazmak pek çok insan için önemli bir olgudur. Bu gerekçeyle bu naçiz kardeşiniz de kendisine ayrılan köşenin önemini korumaya devam etmeye çaba sarf etmiştir.
1945 yılının Mayıs ayında şerefle başlamış olduğum yazarlık hayatıma bugün aynı inanç ve şerefle nokta koyuyorum.
Bu ifadelerimin ışığı altında, bütün okurlarımdan helallik istiyorum.
ELVEDA DOSTLARIM,
ELVEDA HAKİMİYET GAZETESİ
ELVEDA HAKİMİYET ÇALIŞANLARI
Ve ELVEDA 70 YILDIR YAZAN KALEMİM diyorum.

Bir kalem yazmaya nokta koyarken, nice genç kalemlerin devreye gireceğinin inancıyla ALLAH’a ısmarladık diyor, bütün dostlarımı sonsuz güç sahibi ALLAH’a emanet ediyorum!

AİLE PİKNİĞİ DÜZENLENDİ

Bu arada Veyis Ersöz tarafından her yıl düzenlenen aile pikniği de gerçekleşti. Veyis Ersöz Hoca'nın oğulları Salih Sedat Ersöz ile Ömer Ersöz ve diğer aile fertlerinin de katılıdığı piknikte duygusal anlar yaşandı.

Gazetemiz yazarı Salih Sedat Ersöz piknikle ilgili şu bilgileri verdi:

Babacığımın her yıl düzenlediği geniş aile pikniği dün gerçekleşti. Dün yani 20 Ağustos, babacığımın aynı zamanda 90. yaş günü idi. Bu tarihin bir diğer özelliği de babacığımın 70 yıllık kalemine yani yazarlık hayatına veda ettiği gündü. Bizim için böyle müstesna bir günde, pastasız, mumsuz ama dualarla ve evlatları olarak anlamlı bir tablo ile babamızın 90. yılını tebrik ettik ve hep beraber iki cihanda saadet içinde olmamızı diledik.

İŞTE ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR

memleket.com.tr