Veteriner Fakültesi 34’üncü yıldönümünü kutladı

Veteriner Fakültesi 34’üncü yıldönümünü kutladı

Veteriner Fakültesi’nin 34. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde, ‘Zoonozlar ve Tek Sağlık’ konulu panel gerçekleştirdi.

 

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 174. Yıl Dönümü ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin 34. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde, ‘Zoonozlar ve Tek Sağlık’ konulu panel gerçekleştirdi.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Aşkın Yaşar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Orhan Tat, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Süleyman Özcan öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Ahmet Güner, “Mesleğimizin kutsal yürüyüşü 174 yıl önce başlamış ve meslektaşlarımızın başarılı ve özverili çalışmalarıyla büyüyerek devam etmektedir. Veteriner hekimlik başlangıçta sadece hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisi olarak görülürken günümüzde oldukça geniş bir alanda hizmetini sürdürmektedir. Fakültemizin 34 yıllık kısa bir tarihi olmasına rağmen Türkiye’deki veteriner fakülteleri arasında ilk sıralarda yer aldığını gururla söylemek istiyorum” diye konuştu. Programda söz alan Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Aşkın Yaşar ise, “Veteriner Fakültemizin 34. kuruluş yıldönümünü iftiharla kutluyoruz. Veteriner hekim yetiştirme hususunda daha iddialı bir ülke haline gelmeliyiz. Bu yüzden veteriner fakültelerimizin eğitim öğretim programlarını her 5 yılda bir güncel ihtiyaçlara göre güncellenmelidir.” dedi. Programın son bölümünde panelistlere teşekkür plaketi verilirken fakülte bünyesinde Bilimsel Teşvik Ödülleri de sahiplerini buldu. Ödül verilen kategori ve isimler şu şekilde:

Makale: Prof. Dr. Ferda Sevinç, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Avcı, Prof. Dr. Mustafa Numan Bucak

Editörlük: Prof. Dr. Mustafa Numan Bucak

Atıf: Prof. Dr. Mustafa Numan Bucak, Prof. Dr. Abdullah Kaya, Prof. Dr. Halis Oğuz

Proje: Prof. Dr. Abdullah Başoğlu, Doç. Dr. Kamil Üney, Prof. Dr. Ferda Sevinç, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Hadimli

H-İndeks: Prof. Dr. Halis Oğuz, Prof. Dr. Aydın Güzeloğlu, Prof. Dr. Uğur Uslu, Doç Dr. Kamil Üney

En İyi Genç Araştırmacı: Arş. Gör. Dr. Nermin Işık, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Avcı, Arş. Gör. Dr. Selçuk Alataş

Bilimsel Hakemlik: Prof. Dr. Mustafa Numan Bucak, Prof. Dr. Halis Oğuz, Doç. Dr. Kamil Üney Haber Merkezi