Verizon'daki grev

Verizon'daki grev

ABD Çalışma Bakanı Perez, Verizon yönetimiyle 6 haftadır grevde olan işçilerin prensipte anlaştığını duyurdu

WASHINGTON (AA) - ABD'nin en büyük komünikasyon şirketi Verizon'da 6 haftadır grev yapan işçilerle şirket yönetiminin prensipte anlaştığı açıklandı.

ABD Çalışma Bakanı Thomas Perez, yaptığı yazılı açıklamada, Verizon yönetiminin yaklaşık 40 bin çalışanını temsil eden iki sendikanın temsilcileriyle yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

Verizon yetkilileriyle işçilere sorunların çözülmesi için gösterdikleri çabadan ötürü teşekkür eden Perez, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, tarafların 4 yıllık bir sözleşme üzerinde prensip anlaşmasına vardığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu anlaşma, Verizon işçileri, sendikalar ve yönetim arasında süregelen sorunların çözülmesini sağlayacak. Taraflar, şu anda anlaşmanın kağıda dökülmesine çalışıyor, bunun ardından teklif, Amerikanın İletişim İşçileri (CWA) ve Uluslararası Elektrik İşçileri Kardeşliği (IBEW) sendikalarının onayına sunulacak".

Perez, Verizon işçilerinin haftaya iş başı yapmalarını beklediğini kaydetti.

Thomas Perez, geçtiğimiz haftalarda tarafların uzlaşma sağlayamaması üzerine devreye girerek, görüşmelerin 17 Mayıs'ta yeniden başlamasına aracılık etmişti.

- Grevin geçmişi

Verizon işçileri, emeklilik maaşları ve sağlık sigortalarında kesintiler yapılmasını öngören yeni düzenlemelere karşı 13 Nisan'da ABD'de son yıllarda yaşanan en büyük grevi başlatmıştı.

İşçiler, Verizon'un birçok iş kolunu Meksika ve Filipinler'deki taşeron firmalara kaydırarak, ABD'deki iş gücünü yüzde 40 azaltmasını eleştirken, şirket yöneticileri, işçilerine yeni kontrat dönemi için yüzde 7,5 maaş artışı önerdiklerini, sabit telefon talebinin giderek düşmesi nedeniyle bazı değişikliklerin gerekli olduğunu savunuyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :