Verimlilikte "Beyaz Kitap" için geri sayım

Verimlilikte "Beyaz Kitap" için geri sayım

Türkiye ekonomisinde verimliliğin artırılmasına yönelik nihai politika seçeneklerini içerecek "Beyaz Kitap" için 10 ilde sanayi odalarıyla görüşmelere başlandı- Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen proje kapsamında hazırlanacak kitabın ilk

ANKARA (AA) - Türkiye ekonomisinde verimliliğin artırılmasına yönelik nihai politika seçeneklerini içerecek "Beyaz Kitap" için 10 ilde sanayi odalarıyla istişare toplantıları yürütülüyor.

Toplam Faktör Verimliliği Projesi İletişim Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından uygulanan ve nihai faydalanıcısı Kalkınma Bakanlığı olan "Toplam Faktör Verimliliğinin Artırılması Politika Çerçevesi Geliştirme Projesi" kapsamında hazırlanacak Beyaz Kitap için çalışmalar devam ediyor.

Toplam Faktör Verimliği Projesi, Türkiye'de imalat sanayisinde verimliliğin önündeki engellerin belirlenerek çözüm yollarının saptanması amacıyla hayata geçirildi. Proje kapsamındaki ilk çıktılarla Yeşil Kitap hazırlanarak, çeşitli kurum ve kuruluşların görüşüne sunuldu. Bu kapsamda, koordineli katılımcı çalışma toplantıları yapılıyor.

Yeşil Kitap'ın, Türkiye ekonomisinde verimliliğin artırılmasına yönelik nihai politika seçeneklerini içerecek "Beyaz Kitap"a dönüştürülmesi için Samsun, Adana, İzmir, Konya, Eskişehir, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Gaziantep ve Kocaeli sanayi odalarıyla istişare toplantıları başlatıldı. Toplantılardaki değerlendirmeler, Beyaz Kitap'ın oluşumuna katkı sağlayacak.

İlk versiyonunun gelecek ay tamamlanması hedeflenen Beyaz Kitap, üst ölçekli politika belgelerinin yanı sıra sektörel ve tematik strateji belgelerinin hazırlıklarında temel kaynak olarak kullanılmak üzere Kalkınma Bakanlığı üzerinden hükümete sunulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :