Venezuela'daki oyunun Türkiye promiyeri ne zaman?

Venezuela'daki oyunun Türkiye promiyeri ne zaman?

Fuat Uğur, Batılı ülklerin Venezuela'daki darbe girişiminin benzerinin 31 Mart'tan sonra Türkiye'de de uygulamak için gün saydığını yazdı.

Fuat Uğur, Batılı ülklerin Venezuela'daki darbe girişiminin benzerinin 31 Mart'tan sonra Türkiye'de de uygulamak için gün saydığını yazdı. Uğur, "Diyelim ki Cumhur İttifakı yüzde 50’nin biraz altında oy aldı. Haydi bakalım “Seçimleri kaybettiniz, çoğunluk bizde, derhâl erken seçim” diye yırtınacaklar. 31 Mart’ta beklenen sonuç çıkmazsa da başka bir plan hazır. Yaygara korosu başlayacak: Seçimlere hile karıştırıldı!!!" ifadelerini kullandı.
 
 
İşte Fuat Uğur'un dikkat çeken yazısı:
 
fuat-ugur_1515367868-002.png
Oyunun sonu; FETÖ ve “Millet İttifakı”
Tiyatro eleştirmenleri 31 Mart seçim sonuçlarının ilan edilmesinin hemen ardından sahneye konulacağını açıkladılar.New York’un tiyatro merkezi Broadway’de, bir oyun sahnelenmeden evvel ön gösterim için Boston’a götürülür. Hâlâ öyle mi bilmiyorum. Orada oyun test edilir, seyircinin tepkisi ölçülür ve eğer başarılı bulunursa Broadway’de sahneye konulurmuş. Tiyatro eleştirmenleri de oyunu prensip olarak Boston’da izlemezlermiş...
Bugünlerde Boston örneğindeki gibi Venezuela’da böyle bir oyun sahnelenmekte.
Aynı oyunun, 31 Mart seçimlerinin hemen ardından gerçek prömiyerini Türkiye’de yapacağının müjdesini şimdiden verebiliriz.
Oyunun ismi: “Demokrasinin adı yok”...
Venezuela’daki oyunun başrolünde çakma bir Cem Uzan var. Turuncu devrimlerinin foseptiğinde artık iyice ezberletilen klişe, karton bir tip bu; adı Jean Guaido. Genç ve görünüşten hallice, eğitimli, tabii dinamik görüntü için kolları sıvanmış beyaz gömlekli. Mason ve darbeleri çok seviyor. Darbeyi destekleyen televizyonu da savunuyor, darbeci askerlere Maduro’yu devirme çağrısı da yapabiliyor. Ama Batı’ya göre ülkeye demokrasiyi getirecek kişi o. Çünkü Venezuela’da “Demokrasinin adı yok” onlara göre.
Nereden biliyoruz?
İngiltere Kraliçesi’nin 40 haramisinden biri olan Bank of England’ın yaptığı açıklamadan.
Maduro gıda ithalatı yapmak için Deutsche Bank’ın istediği 1,3 milyar dolarlık teminatı Bank of England’a ALTIN olarak yatırıyor. İthalatını yapıp borcunu da ödüyor ama altınlarını Bank of England’dan alamıyor. El koyuyorlar çünkü. Kraliçe’nin haramisi sebebini “Venezuela’da demokrasi yok” diye açıklıyor.
İzleyenler, ilk sahnelerinde ambargolarla, ekonomik saldırılarla krize sokulan ülkenin, iş bilmez ve beceriksiz liderinin yüzünden bu acı tecrübeleri yaşadığını idrak ediyor.
Devam edelim.
Böyle olunca ne yapılıyor, derhâl o beceriksiz lider Maduro’ya ihtar çekiliyor:
“Bir hafta içinde seçime git yoksa fena olur!..”
Suudi Arabistan’da demokrasi olduğu için onlardan seçim istemiyorlar. Mısır’da da demokrasi var, keza oradan da istemiyorlar. Zaten oyunun hem acıklı hem de en çok güldüren sahnelerinden biri bu.
Sonra başrol oyuncuları hep birlikte el çırparak yeniden sahneye geliyorlar, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamelerini törenle çöpe atıyorlar.
Oyunun yazılan ama henüz sırası gelmeyen sahnelerinde ise JEAN GUAİDO adlı ÇAKAL’ın devlet başkanı olduğu ve Venezuela’nın sınırsız petrol yataklarının artık “Emin ellere” geçtiği görülecek.
 
AYNI OYUNUN TÜRKİYE PRÖMİYERİ NE ZAMAN?
 
Eğer oyun başarılı olur ve tutarsa Türkiye’de de sahnelenecek yukarıda söylediğim gibi.
Hatırlayacaksınız bu başyapıt Türkiye’de daha önce de sahnelenmişti. Eser sahiplerinden sızan bilgilere bakılırsa 15 TEMMUZ’DAKİ VERSİYONU niteliğindeymiş ama farklılıkları olacakmış.
Gün sayılıyor. Tiyatro eleştirmenleri 31 Mart seçim sonuçlarının ilan edilmesinin hemen ardından sahneye konulacağını açıkladılar.
Tek sıkıntı şimdilik başrolü oynayacak ÇAKAL henüz tam olarak tespit edilemedi. Malum, kocamış kurtlar ve 15 Temmuz öncesi eserin sonunu ifşa ederek ciyak ciyak öten dişi çakalların ipliği pazara çıktı.
 
HAKİKATE DÖNELİM
 
Türkiye halkı olarak bu klasik başyapıtı neredeyse ezbere biliyoruz. Hangi fitnelerden beslendiğini, yönetmenin, oyuncuların, yan rollerin kimlerden oluştuğunu, senaryonun nerede yazıldığını; hepsini.
Hem MHP lideri Devlet Bahçeli hem de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu durumun farkında. Bu seçimin aynı zamanda BEKA MESELESİ olduğunu söylemeleri boşuna değil.
Her iki liderin de "Zillet İttifakı" ve bazen de "İllet İttifakı" olarak tanımladıkları “Millet İttifakı”nın bileşenleri ise CHP’den İYİ Parti’ye, HDP’den PKK’ya dek hayli geniş bir yelpazeyi kapsamakta. Bu zilletin içinde görünmemekle birlikte Saadet Partisi çok daha sinsice bir oyun planıyla seçime ayrıca girerek AK Parti’nin oylarını bölmeye hazırlanıyor.
Eğer başarılı olurlarsa yapacakları belli. Venezuela planı işleyecek.
 
İKİ SEÇENEKLİ OYUN
 
Diyelim ki Cumhur İttifakı yüzde 50’nin biraz altında oy aldı. Haydi bakalım “Seçimleri kaybettiniz, çoğunluk bizde, derhâl erken seçim” diye yırtınacaklar.
Siz istediğiniz kadar “Kardeşim, bu yerel seçim, ülke yönetimi belirlenmediği için seçmen rahattır ve yerel adaylara olan güven öne çıkar? AK Parti 2009’daki yerel seçimlerde yüzde 39 oy (SP’ye giden yüzde 5, Fakıbaba benzeri yanlış adaylar) almıştı. O zaman mesele yoktu da şimdi mi var?” deyin, faydasız. İttifakın tüm şirretleri koro hâlinde çığırtkanlığa başlayacak.
Burada ABD’nin doğrudan aparatı FETÖ devreye girip ülkeyi karıştırmak ve 'Zillet İttifakı’na destek için gerekli kışkırtmaların fitilini ateşleyecek. Bu kışkırtma modellerinin hepsi eminim şimdiden belirlenmiştir.
Bu arada CNN, Fox News, NYT, WSJ, BBC, Le Monde, Bild, Sözcü, Cumhuriyet, Fox tv, Halk tv, vb. tüm yayın organları OYUNU öve öve göklere çıkaracaklar. Seyirci ve katılım sayısı artsın diye tabii.
31 Mart’ta beklenen sonuç çıkmazsa da başka bir plan hazır.
Yaygara korosu başlayacak:
Seçimlere hile karıştırıldı!!!
Bunun üzerine yine aynı senaryo devreye sokulacak.
 
ÜZGÜNÜM, OYUNUN SONUNU BAHÇELİ AÇIKLADI, BEN DEĞİL
 
Hay Allah, oyun hakkında epey bilgi verdik değil mi? Heyecanı ve gazı kaçmamıştır inşallah. Ama bakın sonunu söylemedim. Ancak size kötü haberim var. MHP lideri Devlet Bahçeli birkaç ay evvel oyunun sonunu açıklamıştı, üzgünüm:
“Eğer Türkiye yeni bir işgal girişimine maruz kalırsa, bu defa hiçbir suçlu ve hain sağ kalmayacaktır. Varlığımıza göz koyanların gözünü oyarız. Alayını cehennemin dibine kadar kovalar yediklerini içtiklerini burunlarından fitil fitil getiririz.”
Neyse, ortaya çıktığına göre ben de ifade edebilirim.
Evet, OYUNUN SONU böyle olacak."
 

Etiketler :