Venezuela'daki gösteriler

Venezuela'daki gösteriler

Başsavcı Ortega, gösterilerde 55 kişinin hayatını kaybettiğini, bunların yarısının polis ve askerlerin müdahalesi sonucu öldüğünü açıkladı

CARACAS (AA) - Venezuela'da Başsavcı Luisa Ortega, ülkede devam eden hükümet karşıtı gösterilerde 20 yaşında bir protestocunun güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Ortega, basına yaptığı açıklamada, ülkede 6 haftadır devam eden gösterilerde 55 kişinin hayatını kaybettiğini, bunların yarısını çevik kuvvet ve askerler tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Protestolarda yaklaşık bin kişinin de yaralandığını aktaran Ortega, Venezuelalı yetkililerin çoğunun aksine, 20 yaşında bir göstericinin polisin attığı göz yaşartıcı bombanın isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

- Devlet televizyonu açıklamayı yayınlamadı

Hükümet yetkililerinin birçoğunun açıklamalarını yayımlayan Venezuela devlet televizyonu, Başsavcı Ortega'nın açıklamasını yayımlamadı.

Venezuela'da gıda kıtlığı, yüksek enflasyon ve artan suç oranlarından kaynaklanan toplumsal hoşnutsuzluk, Nicolas Maduro liderliğindeki hükümetin kontrol ettiği Yüksek Mahkemenin, 31 Mart'ta Kongrenin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla sokak protestolarına dönüşmüştü.

Muhalefet, ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor. Maduro ise protestolara katılan aşırı sağcı radikallerin suç çeteleriyle iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :