Venezuela heyeti Meclis'te

Venezuela heyeti Meclis'te

Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Moncada, Meclis'te, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bombaladığı yerlerde incelemelerde bulundu

TBMM (AA) - Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Samuel Moncada ve beraberindeki heyet, Meclis'i ziyaret ederek, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bombaladığı yerlerde incelemelerde bulundu.

Moncada'yı, Türkiye-Venezuella Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan karşıladı ve ziyaret sırasında eşlik etti.

Alparslan, 15 Temmuz gecesi yaşananlar hakkında Moncada'ya bilgi verdi.

Darbe girişimine karışmayan, milletin vatansever Türk polisi ve askerleriyle birlikte darbecilerin karşısında durduğunu belirten Alparslan, milletin silahsız bir şekilde, tankların önünde durduğunu, silahların karşısına geçtiğini, canlarını ortaya koyduğunu söyledi.

Moncada ise kendilerinin de 2002 yılında ve en son bu yıl, buna benzer darbe girişimine maruz kaldıklarını kaydetti.

"Halkımız 3 gün boyunca sokaklara çıktı, darbeye karışan askerlere ve onların arkasındaki kirli ellere bu işi bırakmalarını ve gitmelerini söyledi." diyen Moncada, Türkiye'deki darbe girişimini duyar duymaz, bir dakika dahi gecikmeden Türk halkı ile olan dayanışmalarını Türkiye'ye bildirdiklerini söyledi.

Moncada, "Biz bu anlamda her zaman sizlerle omuz omuza olacağız, bundan hiçbir zaman şüpheniz olmasın. Artık askerlerin halklara zulmettiği dönemler çok geride kaldı, askerin görevi artık halkı ile omuz omuza olmak ve onu korumaktır." diye konuştu.

Türkiye'yi tebrik etmek istediğini de belirten Moncada, "Çünkü, biz demokrasimizi darbecilerin elinden üç günde geri aldık ama siz bunu 1,5 gün gibi kısa bir sürede yaptınız." dedi.

Alparslan, darbe teşebbüsü karşısında, Venezuela'nın demokrasi yanında durduklarını beyan eden ilk ülkelerden birisi olması nedeniyle Moncada'ya teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :