Venezuela Dış Ticaret Bakanı Tortosa İzmir'de

Venezuela Dış Ticaret Bakanı Tortosa İzmir'de

Tortosa: - "İki ülke liderleri arasında görüşmeler sonrası filizlenen dostluk somut iş birliğine dönüşmeli"

İZMİR (AA) - Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Jesus Faria Tortosa iki ülke liderlerinin görüşmesi sonrası filizlenen dostluğun gelecek dönemde somut iş birliğine dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Tortosa, Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Bracho Reyes ile İzmir'de iş dünyası örgütlerini ziyaret etti.

TBMM Venezuela Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli'nin eşlik ettiği konuk bakan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile görüştü.

İzmir ile ilgili sunumu izleyen konuk bakan, kentten çok etkilendiğini, iki ülke arasındaki ilişkiler ve ticaret hacminin artması gerektiğini belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun geçen ay gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeye dikkati çeken Bakan Tortosa, "İki ülke liderleri arasında görüşmeler sonrası filizlenen dostluk, somut iş birliğine dönüşmeli. Bunun için hep birlikte elimizden geleni yapmalıyız. Özellikle ekonomik konularda bir iş programı oluşturmalıyız" dedi.

Dostluk Grubu Başkanı Sürekli ise Venezuela'nın zengin petrol ve gaz yatakları ile işlenmemiş tarım arazileriyle ticari ortaklık yapılabilecek ideal bir ülke olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ocak sonu ya da şubat başında bu ülkeye ziyaret programladığını, bu ziyaret öncesi değerlendirilebilecek fırsatları ortaya koymak istediklerini dile getirdi.

Bakan Tortosa daha sonra İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi ile görüştü.

Tortosa, burada yaptığı konuşmada da ülke olarak petrole bağımlı ekonomik yapıdan kurtulmak üzere politika yürüttüklerini belirterek, "Petrol fiyatları arttığında biz bir illüzyona giriyoruz, fiyatlar düştüğündeyse gerçekle karşılaşıyoruz. Şu anda gerçeğin içindeyiz" dedi.

Bakan Tortosa, Ege İhracatçı Birlikleri ve Ege Serbest Bölgesi'ni de ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :