Vektörle mücadele çalışanlarından konser

Vektörle mücadele çalışanlarından konser

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çevre sağlığı konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve bilinç oluşturmak amacıyla "Vektörle...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çevre sağlığı konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve bilinç oluşturmak amacıyla "Vektörle Mücadele Kumpanyası" adı altında iş aletleriyle konser verdi.

İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden, sivrisinek, kene, fare, karasinek gibi zararlıların ortak adı olan vektörler konusunda halkı bilinçlendirmek için vektörle mücadele çalışanları Esenler'de bulunan Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde bir organizasyon düzenledi.

23 kişilik vektörle mücadele ekibi, kullandığı malzeme, ekipman ve aletleri enstrüman aleti gibi kullanarak tiyatro oyunu, ritm, skeçler ile bestelediği ve söylediği şarkılardan oluşan bir konser verdi. Gösteri ekibi, aynı zamanda sahnelenen oyunların ve seslendirilen eserlerin yazarı olma özelliğini de taşıyor.

Burada konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, vektörle mücadele ekibine teşekkür etti. Macit, ekibin bugüne kadar sağladığı başarıyı överek, bu başarının yeni, farklı ve inovatif projelere de ışık tutmasını diledi.

Vektörle mücadele birimi çalışanlarının gösterdiği performansı çok beğendiğini belirten Macit, şöyle konuştu:

"Bu ekip, İstanbul halkının sağlığı için de büyük bir özveriyle çalışmakta, bu konuda terlemektedir. Vektörle mücadele işinin çok zor olduğunu biliyoruz. Vektörle mücadele biriminde çalışanların İstanbul halkının sağlığı ve huzuru için çalıştığını biliyoruz. İstatistik verilere göre Afrika'da her yıl sadece sıtmaya bağlı olarak takriben 1 milyon insan hayatını kaybetmektedir. Halk sağlığının korunması, hayat kalitesinin iyileştirilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığının etkin bir şekilde denetim altına alınabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyemiz adına sizlere teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :