Vekil İmam Hatiplerin Kadro Talebi AK Parti Gündemine Alınacak

Vekil İmam Hatiplerin Kadro Talebi AK Parti Gündemine Alınacak

Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Vekil İmam Hatipler, kadro talepleri ile ilgili AK Parti Konya milletvekili Hacı Ahmet Özdemir'e iletti.

Yaklaşık elli kişilik Vekil İmam Hatiple birlikte Ak Parti İl binasında milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir’le yapılan görüşmede konuşan Şube Başkanı Ali Koç, hükümetin genel seçimler öncesi taşeron işçilere yönelik vaat ettiği “Kadro” sözü ile ilgili yapılan çalışmaların arasına vekil imam hatiplerinde dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Koç; vekil imam hatiplerin din hizmetine büyük katkılar sağladıklarını, asıl görevlilerle aynı hizmeti yaptıklarını, fakat mali ve özlük haklarının çok düşük olduğunun altını çizdi. Yine Din Hizmeti ve Kur’an öğretimi yapan başkanlık bünyesinde Türkiye’nin her il, ilçe, kasaba ve köylerinde çalışmakta olan Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin de olduğu ifade eden Koç, onların ücretlerinin çok daha düşük olduğunu, ayrıca sgk primlerinin bir ay üzerinden on beş günlük gösterildiğine vurgu yaparak, hizmet aşkı ile görev yapan bu kardeşlerimiz, aldıkları maaşın nerede ise tamamını yol giderinde kullanıyor.  Kadro ümidi ile bir beklenti içinde olan vekil ve fahri çalışanlarımızın geçim sıkıntısı ve çalışma kaygısı nedeniyle yaşam sorunları çektiklerini söyledi.

Konya Şube Başkanı Ali Koç, “2013 yılının yaz aylarında Meclis’te kabul edilme aşamasına gelen kadro taleplerinin torba yasadan son anda çıkarılıp, kadroya geçme hayalleri suya düşen Vekil İmam Hatip, Müezzin ve Fahri Kur’an Kursu öğreticileri için kadro talepleri konusunda Diyanet-Sen olarak son kez bu isteğimizi yineliyoruz” dedi.

Vekil İmam Hatiplerden oluşan heyeti kabul eden Ak Parti Konya Milletvekilleri Opr. Dr. Mustafa Baloğlu ve Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, gerekli ve haklı taleplerin karşılık bulması için öncelikli olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir dizi görüşmeler yapacaklarını, bununla birlikte konuyu TBMM gündemine alınması için bir girişimde olacaklarını söylediler.