"Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı" Hollanda'da tanıtıldı

"Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı" Hollanda'da tanıtıldı

ROTERDAM (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı"nı Hollanda'nın Rotterdam kentinde tanıttı.Bilgilendirme toplantısına katılan TDV...

ROTERDAM (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı"nı Hollanda'nın Rotterdam kentinde tanıttı.

Bilgilendirme toplantısına katılan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, bir tarafta dünyanın fakir coğrafyalarında yönünü Türkiye’ye dönen, Türkiye’den yardım bekleyen, merhamet bekleyen topluluklar olduğunu, diğer tarafta da dünyanın her yerinde Türk milletinin cömert davranışları olduğuna dikkat çekti.

Bilgin, "İhtiyaç sahibi insanlarla cömert insanlar arasında köprüler kurulması gerekiyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV böyle bir köprü olmak için üç yıldan beri alana inerek sizlerle bir araya geliyor. Sizler her yıl hatırı sayılır artışlarla kurban kampanyamıza katkılar sağlıyorsunuz. Biz ise her yıl daha çok sayıda ihtiyaç sahibi insana ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mazlum ve mağdurların yaşadığı coğrafyalar da dahil olmak üzere 120 ülkede temsilciliği bulunduğunu, TDV ile bu mazlum coğrafyalara el uzatabilmek için 22 yıldır vekaletle kurban kesim programı düzenlediklerini hatırlattı.

Han, “Dünyanın neresinde bir mazlum varsa ona ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya gayret ediyoruz, neticesini de alacağımıza inanıyoruz. Kurban organizasyonu da bu mazlumlara ulaşmanın bir yoludur, gönüller arasında, milletler arasında bir sevgi köprüsüdür” dedi. 

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı da toplantıda yaptığı sunumda, geçen yıl kurban vekalet sayısında 2013’e oranla yüzde 52 artış olduğunu ve toplam 135 bin 394 hisse kurban bağışı yapıldığını söyledi. Küçüksarı, “Yurt dışından ve Avrupa ülkelerinden gelen vekaletler ise bir önceki yıla göre yüzde 41 artarak 59 bin 706 hisseye ulaşmıştır. Hollanda’dan gelen vekâlet sayısı ise yüzde 30 artışla 7 bin 380’e ulaşmıştır" dedi.

Küçüksarı, 2015 yılı Vekaletle Kurban Kesim Programında 200 bin hisse hedeflendiğini, bu kapsamda yurt içinde 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 83 ülkenin 450 bölgesinde görevli ve gönüllülerin nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağını belirtti. Küçüksarı, şunları söyledi:

“Vekaletle Kurban Kesim Programı, büyükelçiliklerimiz, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz, koordinatörlüklerimiz, müftülüklerimiz, TİKA, yurt dışındaki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içinde yapılmaktadır. Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur’an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılacaktır.”

Bu yıl kurban bedelinin Hollanda için 150 avro olarak belirlendiğini ifade eden Küçüksarı, kurbanlarını TDV aracılığıyla kestirmek isteyen gurbetçi vatandaşların Din Hizmetleri Müşavirlikleri, ataşelikler ile bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışı yapabileceklerini kaydetti.

Toplantıya Hollanda Din Hizmetleri Müşavir Vekili Dr. Mehmet Malkoç, dini görevliler, cami dernek yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı