Vecihi Hürkuş ve Atatürk Havalimanı'nda şehit olanlar anısına yürüyor

Vecihi Hürkuş ve Atatürk Havalimanı'nda şehit olanlar anısına yürüyor

Türkiye'nin ilk sivil eğitim ve kabin uçaklarını yapan Vecihi Hürkuş ve Atatürk Havalimanı'nda şehit olanlar anısına İstanbul Kadıköy'den Ankara'ya 3 gün önce yola çıkan sporcu Savaş Atalay, Düzce'ye ulaştı

DÜZCE (AA) - Türkiye'nin ilk sivil eğitim ve kabin uçaklarını yapan Vecihi Hürkuş ve Atatürk Havalimanı'nda şehit olanlar anısına İstanbul Kadıköy'den Ankara'ya 3 gün önce yola çıkan sporcu Savaş Atalay, üzerindeki ay yıldızlı kıyafeti ve sırtında taşıdığı büyük Türk bayrağı ile Düzce'ye ulaştı.

Vecihi Hürkuş'un, Kızıltoprak'ta bulunan anıtından alınan ve iki şehit arkadaşının mezarından aldığı temsili toprakla, 3 gün önce Kadıköy'den yola çıkan Atalay, yaklaşık 200 kilometrelik yolu tamamlayarak Düzce sınırlarına ulaştı.

D-100 karayolunda sırtında taşıdığı büyük Türk bayrağı ile yoldan geçen sürücüler tarafından büyük destek gören Atalay, AA muhabirine, Vecihi Hürkuş'un ölümünün 47. yıl dönümü, tüm şehitler ve Atatürk Havalimanı'nda hayatını kaybeden sivil vatandaşlar için yollara koyulduğunu söyledi.

Ülke genelinde teröre büyük tepkiler olduğunu, kendisinin de tepkisini bu şekilde ifade ettiğini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Tepki amaçlı yürüyüş yapıyorum. Vecihi Hürkuş'un da 47. yıl dönümünde onu da anmak için yürüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere değerli devlet büyüklerimizi de canı gönülden kucaklıyoruz, buradan onlara selam söylüyorum. Ramazan ayı ve Kadir Gecesi mübarek olsun. Bu vatan ve millet için canımızı ortaya koyacak kadar hazır neferleriz."

Kendisinin bayramı yolda geçireceğini vurgulayan Atalay, "Tüm Türkiye'nin bayramını kutluyorum. İstanbul'dan çıktığım yol Ankara Cebeci Asli Mezarlığı'nda son bulacak. Vecihi Hürkuş'un torunuyla birlikte sırt çantamda taşıdığım iki ayrı şehit mezarlığından alınmış toprağı bırakacağım. Yolda Kenan Sofuoğlu ile karşılaştım, ona şükranlarımı sunuyorum, bana moral verdi. Bu ülkede terör sorunu bitmediği sürece hiçbir zaman iyi olmayacağız. İyi olmamız ve terörün bitmesi için birlik, beraberlik şarttır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :